SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na bruseljskem letališču zaradi stavke obstalo 20 tisoč kosov prtljage

1

termometer

Na bruseljskem letališču se kopičijo kovčki in druga prtljaga, več deset poletov pa so odpovedali. Delovanje letališča namreč že tri dni ovira stavka osebja, ki skrbi za prtljago.

V torek so odpovedali vsaj 49 poletov oziroma okoli sedem odstotkov vsega načrtovanega prometa. Več poletov je imelo ob tem zamudo zaradi stavke zaposlenih v izvajalcu storitev Swissport Handling.

Poleti na ljubljansko letališče sicer niso moteni Na Aerodromu Ljubljana so pojasnili, da so s stavko na bruseljskem letališču seznanjeni, a ta "ne vpliva na rednost letenja k nam".

Pogajanja za zdaj neuspešna Swissport je eno od dveh podjetij, ki na letališču skrbita za prtljago. Njegove storitve uporablja skoraj 30 letalskih družb, vključno z nemško Lufthanso in belgijsko družbo Brussels Airlines. Pogajanja med sindikatom in vodstvom Swissporta še niso obrodila sadov. Tako se je na letališču od začetka stavke v nedeljo do zdaj nakopičilo okoli 20.000 kovčkov in torb.

Delavci Swissporta opozarjajo na slabe razmere dela in pomanjkanje osebja. Po navedbah sindikatov zdaj prtljago na eno letalo včasih nalagata le dva delavca, medtem ko so to opravilo do pred kratkim opravljali vsaj štirje.

Stavka povzroča nezadovoljstvo med potniki Stavka je precej neprijetna za potnike. Številni potujejo le z ročno prtljago, saj ne želijo izgubiti svoje lastnine. Številni potniki, ki so prispeli v Bruselj, so medtem ostali brez kovčkov. Od njih se lahko poslovijo, dokler delavci ne bodo znova začeli delati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin