SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Bledu iščejo rešitve za pametnejši, pravičnejši in trajnostno usmerjen svet

3

termometer

Na IEDC-Poslovni šoli Bled se je začel drugi globalni forum Challenge:Future Summit, na katerem sodeluje osemdeset najbolj inovativnih mladih iz 38 držav.

Tema letošnjega dogodka, kjer bodo mladi skupaj s strokovnjaki iz poslovnega, akademskega in političnega sveta iskali rešitve za pametnejši, pravičnejši in trajnostno usmerjen svet, je "V smeri pametne, trajnostne in vključevalne prihodnosti". Letošnji dogodek poteka pod pokroviteljstvom UNESCA.

Najboljši projekt bo dobil nagrado v vrednosti 20.000 evrov Ob tem bodo predstavili finaliste letošnjega tekmovanja, najboljši projekt pa bo dobil glavno nagrado žirije v vrednosti 20.000 evrov. Podelili bodo tudi nagrado za najbolj inovativno poslovno šolo.

Andreja Kodrin: Preobrat od govorjenja k dejanjem Ustanoviteljica in predsednica uprave Challenge:Future mag. Andreja Kodrin je ob tem dejala, da je Challenge:future preobrat od govorjenja k dejanjem in to s strani mladih, ki v tem trenutku predstavljajo 50 odstotkov svetovne populacije. "Pri tem ne gre samo za reševanje globalnih problemov z globalnim sodelovanjem, temveč za razvijanje tistih veščin in izkušenj mladih, ki jih bo poslovni svet v prihodnjih desetih letih najbolj potreboval."

"Slovenija in druge države potrebujejo za prihodnji razvoj več pozitivnih idej in pobud" Dekanja in direktorica IEDC-Poslovne šole Bled ter predsednica združenja poslovnih šol CEEMAN dr. Danica Purg pa je ob tem povedala, da Slovenija in tudi druge države potrebujejo za prihodnji razvoj več pozitivnih idej in pobud, kot je Challenge:Future. Purgova je prepričana, da "bodo zgodbe mladih, ki se v teh dneh srečujejo na Bledu, za marsikoga predstavljale pomemben vir navdiha za trajnostno delovanje".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin