SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Matjaž Rakovec na sodišču le delno uspešen

1

termometer

Matjažu Rakovcu je na sodišču uspelo doseči ničnost svojega odpoklica, ne pa tudi izbrisati imena zdajšnjega predsednika uprave iz sodnega registra.

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav pod vodstvom Mihaela Permana je maja 2013 odpoklical predsednika uprave družbe Matjaža Rakovca. Ta se z odpoklicem ni strinjal, zato je na ljubljansko okrožno sodišče vložil tožbo, v kateri je zatrjeval, da je sklep o odpoklicu ničen. Okrožno sodišče je Rakovcu ugodilo, odločitev pa je zdaj potrdilo še višje sodišče.

Zakoniti predsednik Triglavove uprave je Andrej Slapar Rakovec je sicer poleg ničnosti izpodbijal tudi imenovanje začasnega predsednika uprave zavarovalnice in vpis njegovega imena v sodni register. Po odhodu z vrha zavarovalnice je namreč Rakovca na tem mestu zamenjal Andrej Slapar. V tem delu Rakovcu s tožbo ni uspelo. Višje in pred tem okrožno sodišče je ugotovilo, da nekdanji predsednik uprave takšne tožbe ne more vložiti, saj za to nima pravnega interesa. Ali drugače: sodišče meni, da Rakovec s takšno tožbo ne more varovati svojih pravnih koristi.

Vrtoglave Rakovčeve zahteve, realnost je daleč od želja O Rakovčevi zahtevi za več kot štiri milijone evrov odškodnine bo odločalo delovno sodišče, je poročala TV Slovenija. Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je Rakovca razrešil predvsem zaradi njegove neodzivnosti v odnosu do nadzornega sveta, je takrat pojasnil predsednik nadzornikov Mihael Perman.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin