SiolNET. Posel danes Novice
4,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Magna želi v Hočah proizvajati avtomobile. Obeta se še tisoč delovnih mest.

4,91

termometer

magna
Foto: zajem zaslona

Avtomobilski velikan Magna uresničuje nadaljnje načrte za proizvodnjo v Sloveniji. Popoldne je agencijo za okolje zaprosil za okoljevarstveno soglasje za drugi del gradnje tovarne v občini Hoče-Slivnica. Tam namerava izdelovati celotna vozila in jih neposredno dobavljati distributerjem, so za TV Slovenija potrdili v Magni.

V Magni so tako danes začeli uresničevati napovedi, da v Hočah ne nameravajo ostati le pri lakirnici karoserij. Načrt predvideva trikratno povečanje zdajšnjih zmogljivosti, ki jih šele gradijo.

V drugi fazi še tisoč novih delovnih mest

Trenutno pospešeno postavljajo osrednjo halo za lakirnico, v kateri naj bi do leta 2022 delalo 400 ljudi. Proizvodnjo naj bi zagnali prihodnjo pomlad, čakajo pa še na okoljevarstveno dovoljenje. Za to prvo fazo gradnje proizvodnje v Hočah bo Magna dobila tudi 18 milijonov evrov državne pomoči. Druga faza, ki jo nameravajo po poročanju televizije postaviti brez državnih spodbud, naj bi za proizvodnjo celotnih vozil prinesla še vsaj tisoč novih zaposlitev.

Magna Steyr v Hočah Foto: Matjaž Vertuš

A četudi bodo pridobili okoljevarstveno soglasje tudi za drugi del projekta, je do proizvodnje vozil še dolga pot. Začetek gradnje ne bo odvisen od pridobivanja dovoljenj, ampak tudi od števila novih naročil, so pojasnili v podjetju.

Na leto bi proizvedli sto tisoč vozil

V graški Magni Steyr proizvajajo vozila znamk Mercedes, Jaguar in BMW. ali bo tako tudi v Magni Hoče, ki spada v poslovno okolje Magne Steyr, za zdaj še ne morejo napovedati, načrtujejo pa, da bi na leto proizvedli 100 tisoč vozil, je še poročala TV Slovenija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 259
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin