SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Koper z novim milijonskim kreditom

3

termometer

 | Foto:
Družba Luka Koper je s tremi poslovnimi bankami podpisala pogodbo o najemu sedemletnega dolgoročnega posojila v višini 37 milijonov evrov.

Namen najetja dolgoročnih posojil je refinanciranje kratkoročnega posojila, so objavili na spletni strani Ljubljanske borze. Z najetjem dolgoročnih posojil se dodatno podaljšuje ročnost virov financiranja Luke Koper. S tem se zasleduje cilj uravnavanja ročnosti sredstev z ročnostjo virov financiranja, ki je glede na infrastrukturno dejavnost družbe dolgoročnega značaja. Povprečna ročnost finančnih obveznosti skupine Luka Koper se tako podaljšuje na 5,3 leta, so še pojasnili v sporočilu.

Poslovni prihodki naj bi se v letu 2012 povišali Poslovni načrt Luke Koper za leto 2012 predvideva poslovne prihodke skupine Luka Koper v višini 150,4 milijona evrov, za matično družbo pa v višini 140,8 milijona evrov, kar je za šest odstotkov več, kot je ocena za tekoče leto.

Kot izhaja iz povzetka poslovnega načrta družbe, s katerim se je prejšnji teden seznanil nadzorni svet Luke Koper in je bil objavljen na spletnih straneh Ljubljanske borze, bo poslovni izid iz poslovanja skupine v prihodnjem letu 23,4 milijona evrov, kar je za 10 odstotkov več kot v oceni za leto 2011. Na ravni matične družbe bo poslovni izid iz poslovanja 20,5 milijona evrov oziroma 14 odstotkov več kot v oceni za leto 2011.

Načrtujejo, da bodo v skupini ustvarili za 52 milijonov evrov poenostavljenega denarnega toka, od katerega bo matična družba ustvarila 47,2 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin