SiolNET. Posel danes Novice
2,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec anonimnosti? Evropska unija bi nadzorovala imetnike Bitcoina

2,14

termometer

Fortrade, bitcoin

Evropski regulatorji so včeraj predstavili smernice nadzora kriptovalut, s katerim želijo omejiti pranje denarja znotraj Evropske unije.

"Kriptovalute so podvržene enakim tveganjem glede pranja denarja in financiranja terorizma kot običajne finančne transakcije." Tako so včeraj zapisali pri Evropski komisiji, ki želi, da zakonodaja proti pranju denarja začne veljati tudi za kriptovalute, poroča The Guaridan. To bi v praksi pomenilo, da bodo morale vse menjalnice kriptovalut zbirati in posredovati osebne podatke (ime in priimek, naslov bivališča, datum rojstva …) svojih strank pristojnim državnim institucijam. Zasebne kriptodenarnice pa bi kar prepovedali. Kdaj bodo ideje Evropske komisije, ki sicer vzpostavitev regulatornega okvirja za kriptovalute napoveduje že vse od leta 2017, zaživele, še ni znano.

bitcoin elektrarna Posel danes Predsednik države bi rudaril bitcoine z energijo iz vulkana

Nad kriptovalute tudi ameriška centralna banka

Ameriška finančna ministrica Janet Yellen je v ponedeljek sporočila ameriškim finančnim regulatorjem, da bo ameriška vlada pripravila zakonodajni okvir za t. i. stabilne kriptovalute (gre za kriptovalute, katerih vrednost je vezana neposredno na vrednost ameriškega dolarja). Yellenova je ob najavi dodala, da imajo stabilne kriptovalute velik potencial kot alternativno plačilno sredstvo ameriškemu dolarju in da pričakuje, da bo njihova uporaba le še naraščala.

Plaža Jaco Digisvet Nesreča v morskem raju: utonil je znani kriptobogataš Elon Musk, Tesla Digisvet Bogataš ljudi pahnil v brezup, nato pa: "Rad se malo pošalim"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin