SiolNET. Posel danes Novice
2,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Konec agonije: Medijske toplice v stečaj

2,78

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Po osmih letih propadanja je končana zgodba Medijskih toplic, edinega zunanjega kopališča v Zasavju. Podjetje, ki je imelo v lasti terme s hotelom, je od danes v stečaju.

Predlog za začetek stečaja je na sodišče vložila Republika Slovenije, ki od bankrotiranega podjetja Hotel Medijske toplice neuspešno terja več deset tisoč evrov. Njegov največji upnik je po dostopnih podatkih Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Ta je tudi glavna upnica skupine PSZ znanega celjskega poslovneža Darka Zupanca, ki je bila večinska lastnica Medijskih toplic.

Spodletel poskus oživitve

Lani so se pojavili vlagatelji, ki so nameravali oživeti propadajoči kompleks. Zasavski poslovnež Roman Ahac je od družbe Meja Šentjur odkupil 49-odstotni delež v podjetju Hotel Medijske toplice, vendar se na koncu ni odločil za projekt prenove.

Da bi znova zagnali Medijske toplice, bi morali za poplačilo hipotek, stroške rušenja in obnove odšteti več milijonov evrov, kar pa je bil očitno prevelik zalogaj. Vsaj glede na pričakovane rezultate.

V letu 2006, ko je podjetje Hotel Medijske toplice še delovalo, je namreč z upravljanjem term in hotela ustvarilo manj kot pol milijona evrov in skoraj sto tisoč evrov čiste izgube. Ob tem je imelo celo negativen denarni tok iz poslovanja (EBITDA).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin