SiolNET. Posel danes Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janković kupil polovico vrta družinske hiše v lasti bankrotiranega sina

10

termometer

Zoran Janković |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Ljubljanski župan je izkoristil predkupno pravico in z nakupom zemljišča poskrbel, da vrt družinske hiše ostane v lasti družine.

Petdeset tisoč evrov je ljubljanski župan Zoran Janković odštel za polovico vrta za družinsko hišo na Rudniku, poroča časnik Finance. Zemljišče, ki ga je Janković kupil na dražbi, je bilo v lasti njegovega starejšega sina Damijana Jankovića, ki je v osebnem stečaju. Janković je imel pri nakupu predkupno pravico, saj je že lastnik druge polovice vrta.

Velikost zemljišča je 1.400 kvadratnih metrov, po cenitvi Gursa pa naj bi bilo vredno štiri tisoč evrov. V stečaju Damijana Jankovića je stečajna upraviteljica likvidacijsko vrednost zemljišč cenila na kar 138 tisoč evrov.

Damijan Janković Novice Sodišče potrdilo zaplet, a preiskovanje Jankovića je razveljavljeno Marjan Pogačnik Novice Nov zaplet: kaj velja po montiranju sodnikov za Jankovića Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče Novice Pogačnik s prestavitvijo sodnice ustavil preiskovanje Jankovića Damijan Janković Posel danes Aprila na prodaj polovica podjetja Jankovićevih

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin