SiolNET. Posel danes Novice
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea oddala vlogo za gradbeno dovoljenje v Ljubljani

0,78

termometer

Ikea
S pripravljalnimi deli bi po ocenah družbe lahko začeli že letos poleti, od začetka gradnje do odprtja trgovine za obiskovalce pa potrebujejo približno leto dni. Foto: Elea iC

Družba Ikea SEE je na ministrstvo za okolje in prostor oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za začetek gradnje trgovine v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani. S pripravljalnimi deli bi po ocenah družbe lahko začeli že letos poleti, od začetka gradnje do odprtja trgovine za obiskovalce pa potrebujejo približno leto dni.

"Nikoli še nismo bili tako blizu začetka gradnje naše trgovine in današnja oddaja vloge pomeni pomemben korak naprej," je poudaril regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislav Lalić. Upa, da bo vloga hitro obravnavana.

Ikea je lahko za gradbeno dovoljenje zaprosila, ker je ljubljanski mestni svet konec februarja spremenil občinski prostorski načrt. Svetniki so namreč odstranili pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice, kjer je predvidena gradnja krožišča.

Ikea Posel danes Ikea bo zaprosila za gradbeno dovoljenje, kmalu začetek gradnje

Sprememba prostorskega načrta ne bo imela negativnih posledic za prometni tok

Javna cesta bo po novem zgrajena v dveh fazah, v celoti pa bo dokončana, ko bo občina uspela pridobiti vsa potrebna zemljišča. Ikeina prometna študija je pokazala, da predlagana sprememba občinskega prostorskega načrta ne bo imela negativnih posledic za prometni tok na tem območju, saj se bo promet enakovredno porazdelil na preostale štiri dostopne točke do trgovine Ikea.

Ikea Posel danes Tako bo videti ljubljanska Ikea #foto

Zemljišča za gradnjo omenjene južne dostopne ceste bi morala pridobiti občina, a se je pri zemljiščih ob križišču Kajuhove in Kavčičeve ulice zapletlo. Zemljišča so namreč v lasti družbe Protect GL, ki je v stečaju, občina pa se s stečajnim upraviteljem ni uspela dogovoriti o prodajni ceni. Poleti 2016 je občina sprožila postopek razlastitve, ki so ga nato lansko jesen na željo občine ustavili, da bi postopek tekel po novi zakonodaji.

Investicija v Ljubljani, s katero bo Slovenija dobila svojo prvo Ikeo, je sicer vredna 90 milijonov evrov in naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30.000 kvadratnih metrov površin.

Ikea btc Posel danes Ikea z novo napovedjo: Trgovino v Ljubljani odpiramo leta 2020 Ikea Posel danes Ikea v Ljubljani v nizkem štartu, čakajo le še na odločitev občine IKEA Zagreb Novice Ikea pri sosedih že s sedmimi milijoni obiskovalcev, v Sloveniji pa je še nekaj časa ne bo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin