SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Factor banka in Probanka v zgodovino

0

termometer

 | Foto:
Svet Banke Slovenije je po dveh letih in pol končal postopek nadzorovane likvidacije Factor banke in Probanke, ki vračata bančno licenco.

Izredni upravi - Factor banko je vodil Klaus Schuster, probanko pa Bogomir Kos - sta izpolnili cilje izrečenih izrednih ukrepov za krepitev stabilnosti finančnega sistema, so po odločitvi o končanju postopka nadzorovane likvidacije sporočili iz Banke Slovenije.

Kot smo pisali pred tedni, bosta banki pripojeni DUTB (več tukaj). "Svet Banke Slovenije meni, da se s pripojitvijo obeh družb k DUTB zagotavlja racionalizacija poslovanja, predvsem pa pripojitev pomeni daljši čas unovčevanja premoženja prevzetih družb ter s tem večji iztržek in manjšo verjetnost za dodatno kapitalsko breme za lastnika oziroma za davkoplačevalce," so o tej odločitvi vlade zapisali na Banki Slovenije, ki jo vodi Boštjan Jazbec.

Kako poslujeta banki? Konec lanskega leta je imela Factor banka 1,3 milijona evrov kapitala in 16 milijonov evrov neizkoriščene možnosti državne dokapitalizacije.

Probanka pa je imela 9,9 milijona evrov negativnega kapitala in 60 milijonov evrov neizkoriščene možnosti dokapitalizacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin