Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2011,
10.00

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

elektrika Elektro Maribor cene

Torek, 26. 4. 2011, 10.00

7 let, 2 meseca

Elektro Maribor z junijem dviga cene elektrike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Elektru Maribor bodo z junijem cene električne energije dvignili za šest odstotkov, s čimer pa bodo zgolj delno sledili rasti cene na veleprodajnem trgu.

Kot so sporočili iz družbe, morajo po dveh letih nespremenjenih cen slediti rasti cen elektrike na veleprodajnem trgu, te pa so od zadnje spremembe zrasle za več kot 12 odstotkov. V zameno za dražjo elektriko ponujajo ugodnosti Sicer pa v omenjeni družbi za svoje kupce uvajajo nekatere dodatne ugodnosti. Tako bodo junija odjemalcem ponudili brezplačno svetovanje o učinkoviti rabi električne energije po vseh območnih enotah od Murske Sobote, Gornje Radgone, Ptuja, Slovenske Bistrice do Maribora z okolico in tako prispevali k večji osveščenosti pri rabi energije. Prav tako bodo njihovi kupci od junija enkrat letno upravičeni do brezplačne zamenjave glavne varovalke in brezplačne varčne sijalke. Kupcem bodo omogočili uporabo električnega avtomobila "Elektro Maribor si prizadeva z zgledom motivirati najširšo javnost k ekološkemu delovanju v svojem okolju in na ta način prispevati k nizkoogljični družbi. V ta namen smo nabavili električni avtomobil. V mesecu juniju bomo našim kupcem omogočili, da ga preizkusijo," so še sporočili iz mariborskega elektrodistributerja, ki je lani ustvaril skoraj 1,2 milijona evrov čistega dobička.

Podjetje je moralo uporabnikom vrniti tri mio evrov Podjetje je moralo sicer, tako kot večina ostalih elektrodistributerjev po Sloveniji, avgusta lani okoli tri milijone evrov nameniti za vračilo gospodinjskim odjemalcem zaradi razlike v ceni obračunane električne energije, ki je nastala s podražitvijo januarja 2008. Urad za varstvo konkurence je namreč takrat ugotovil, da so pri tem slovenski elektrodistributerji delovali usklajeno, njegove ugotovitve pa je junija 2009 potrdilo tudi vrhovno sodišče.

Ne spreglejte