SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dragonja odločil, da gospodarski ataše na Kitajskem ostaja

2

termometer

Novi gospodarski minister Metod Dragonja je preprečil zaprtje konzulata v kitajskem finančnem središču Šanghaj, za katerega naj bi se odločili zaradi varčevanja.

Konzulatu na Kitajskem bodo podaljšali mandat Po dodatnih posvetovanjih je zunanje ministrstvo zaradi zaščite interesov slovenskega gospodarstva predlagalo nadaljnje delovanje ekonomskega svetovalca, o čemer je bil sklenjen dogovor med ministroma Karlom Erjavcem in Metodom Dragonjo. Uskladili so se, da konzulu na Kitajskem podaljšajo mandat, pri čemer bo stroške delovanja konzulata nosilo gospodarsko ministrstvo, piše Sebastjan Morozov v današnjem Dnevniku.

Kitajska pomembna trgovinska partnerica Slovenski gospodarstveniki na Kitajskem so namero Slovenije o zaprtju konzulata na Kitajskem sprejeli z začudenjem. Kitajska je eno najhitreje rastočih gospodarstev na svetu, sklepati posle tam pa je vse prej kot preprosto. Z več kot 126 milijoni evrov izvoza in 538 milijoni evrov uvoza iz Kitajske je ta država med našimi najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami, še piše današnji Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin