Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
24. 1. 2013,
15.53

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

turizem potovanja oddih sejem

Četrtek, 24. 1. 2013, 15.53

7 let, 2 meseca

Do nedelje v Ljubljani sejem Alpe–Adria

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Osrednji slovenski turistični sejem in sejem plovil sta v letošnji izvedbi videti nekoliko skromnejša, a slovenske občine in regije pri svojih predstavitvah niso omagale.

Uradni podatki navajajo okoli 340 ponudnikov turističnih storitev iz 15 držav, med njimi so tudi razstavljavci iz oddaljenih držav, kot so Maroko, Tunizija, Turčija in Jordanija. Toda med obiskom se ni mogoče izogniti vtisu, da so tudi stalni razstavljavci prireditve na preurejenem ljubljanskem Gospodarskem razstavišču letos postavili skromnejše stojnice.

Povezovalne namere

Organizatorji sejma si prizadevajo, da bi se sejem uveljavil kot regijski dogodek, na katerem bi se celotna turistična ponudba v regiji od Linza v Avstriji na severu, Dubrovnika na Hrvaškem na jugu, Milana v Italiji na zahodu do Dunaja v Avstriji na vzhodu uveljavila kot enotna in ne kot konkurenčna. Kot posebni temi so predstavili slovensko turistično zamejstvo od Trsta do Monoštra, ki se predstavlja na skupnem razstavnem prostoru (Ne)znano zamejstvo, in slovenski ribolovni turizem, ki mu bo šele z usklajenim nastopom uspelo prepričati tudi bodoče obiskovalce iz tujine.

Enako kot lani so v posebnem sklopu Vino in kulinarika poudarili značilnosti slovenske tradicionalne kuhinje in vin, v okviru tega sklopa bodo vinarji in vinogradniki regije Alpe–Jadran spregovorili o vinskih cestah s poudarkom na dobrih praksah. Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije bo glavni izvajalec kuharskega tekmovanja Kulinarični izzivi.

Skriti zakladi bližnjih kotičkov

Najbolj živahno, glasno in barvito je že tradicionalno na stojnicah slovenskih regij in občin, kjer predstavljajo znamenitosti in turistično ponudbo svojih krajev. Na lepem številu stojnic so predstavili tudi krajevno domačo obrt ter posebnosti in dobrote na krožnikih in v kozarcih. Ne brez razloga, saj kaže, da se obiskovalci zanimajo predvsem za ta del ponudbe, a vsekakor velja te stojnice pogledati tudi zato, ker nam morda lahko tam razkrijejo kakšno zanimivost o bližnjih krajih, ki so lahko odličen in drugačen nedeljski izlet.

Ne spreglejte