Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
9. 3. 2017,
17.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

United Luck Jinke Outfit7 Talking Tom Iza Login Samo Login

Četrtek, 9. 3. 2017, 17.55

6 let, 7 mesecev

Outfit7 dobil še tretjega lastnika v enem letu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58
Talking Tom | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Podjetje Outfit7, ki sta ga ustanovila Iza in Samo Login, dobiva že tretjega lastnika. Po tem, ko ga je krog okoli zakoncev Sama in Ize Login za milijardo dolarjev prodal skladu United Luck Group Holdings, ga ta zdaj prodaja naprej kitajskemu kemičnemu podjetju Jinke, poroča Forbes.​

Jinke so v kombinacijah za nakup Outfit7 omenjali že ob koncu lanskega leta, vendar je na koncu izgubil nakupni boj z United Luckom, ki je registriran na Deviških otokih, piše ameriški Forbes.

United Luck obvladuje kitajski nepremičninski tajkun Ou Yaping, ki je za družbo Outfit7, kreatorja mobilne aplikacije govorečega mačka (Talking Tom), odštel milijardo dolarjev, vsaj toliko pa naj bi bila kupnina tudi za Jinke.

Podjetje, ki se v osnovi ukvarja s proizvodnjo peroksidov in drugih kemikalij, je pred letom vstopilo na trg zabavne tehnologije, ko so prevzeli Zhexin IT. Ta se ukvarja z razvojem aplikacij.

Po pisanju Forbsa je Zhejiang Jinke Entertainment je podpisalo namero, da bodo kupili podjetje, ki je bilo pred tem v lasti zakonca Ize in Sama Logina.

Outfit7 znan po govorečem mačku

Podjetje Outfit7, ki je na trgu najbolj znano po aplikaciji govorečega mačka (Talking Tom), bi lahko bilo vredno od več sto milijonov evrov do milijarde. Podjetje ima sedež v Londonu in je davčni rezident Cipra. Njihova ljubljanska hčera Ekipa2 je lani povprečno zaposlovala 130 ljudi, v vsem letu pa ustvarila 9,3 milijona evrov prihodkov.

Samo in Iza Login | Foto: Tania Mendillo Foto: Tania Mendillo

Loginova tudi po prodaji ostajata v vodstvu 

Prodaja Kitajcem je prinesla tudi kadrovske spremembe. Samo Login ostaja direktor podjetja, za novega predsednika upravnega odbora je podjetje imenovalo Žigo Vavpotiča, za novega glavnega izvršnega direktorja pa Jureta Preka. Oba sta bila že prej zaposlena v podjetju. 

Poleg tega sta, kot še izhaja iz britanskega registra podjetij, v vodstvu podjetja tudi Kitajca Vejping He in Šinju Čian. Iza Login pa je na profilu Linkedin navedla, da je svetovalka uprave.

Kdo sta zakonca Login?

Ustanovitelja podjetja, ki mu je uspelo z razvojem aplikacij z govorečimi živalmi, sta se na letošnji Managerjevi lestvici s 699 milijoni evrov premoženja uvrstila na prvo mesto. To je sicer manj kot lani (855 milijonov evrov), saj so imeli ocenjevalci letos na voljo bolj natančne podatke o poslovanju podjetja. Poleg zakoncev Login se je na letošnjo lestvico najbogatejših Slovencev uvrstilo še šest solastnikov podjetja Outfit7.

Ne spreglejte