SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Banke upnice skupine Tuš pristale na že tretji reprogram posojil

0

termometer

 | Foto:
Konzorcij bank upnic skupine Tuš je na sodišču v Celju potrdil podpise za novi, že tretji reprogram skupine Tuš v postopku preventivnega prestrukturiranja.

Dogovor predvideva način poplačevanja obveznosti do leta 2020 ter zavezo, da do konca leta 2018 odproda vse nepotrebno poslovno premoženje.

"Podpis dolgoročnega sporazuma vključuje odplačilo obresti, zmerno odplačevanje glavnice in dodatno zmanjševanje zadolženosti skozi dezinvestiranje. Sporazum omogoča povečane naložbe v širjenje maloprodajne mreže in obnovo dosedanjih objektov, predvidena pa so tudi vlaganja v razvoj tehnologije, ki bo izboljšala nakupovalno izkušnjo v trgovinah Tuš," so sporočili iz Engrotuša.

S tem se je najverjetneje začelo tudi odštevanje, koliko časa bo Mirko Tuš še lahko vodil trgovsko skupino, poročajo Finance.

Prvi mejnik v že tretjem reprogramu okoli 380 milijonov evrov posojil bo nastal najpozneje konec leta 2018, ko se mora likvidirati Tuševa največja upnica Heta. A Heta je Tušu že povedala, da mu bo trgovsko središče Planet Koper, s katerim ima zavarovano posojilo, vzela najpozneje v pol leta, če ga Tuš ne bo prodal prej.

Koliko natančno skupina Tuš dolguje bankam, uradno ni znano, saj ni bilanc, neuradno pa gre za nekaj manj kot 400 milijonov evrov dolga. Med največjimi upniki so Abanka, SID banka, Gorenjska banka, Heta in NLB.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin