SiolNET. Posel danes Novice
3,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aprila na prodaj polovica podjetja Jankovićevih

3,40

termometer

Damijan Janković |  | Foto: STA
Foto: STA

Stečajna upraviteljica Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je za 15. april razpisala javno dražbo za prodajo polovičnega deleža družbe Electa Holding. Janković je v osebnem stečaju od aprila 2018 in je za Electo Holding vložil predlog za poenostavljeno prisilno poravnavo, a ga pozneje umaknil.

Jankovićeva stečajna upraviteljica Sara Pušenjak Petek je za polovico te družbe razpisala javno dražbo z zviševanjem izklicne cene, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu. Druga polovica družbe je v lasti mlajšega sina ljubljanskega župana, Jureta Jankovića, poroča STA.

Sprva potrdili poenostavljeno prisilko, nato umaknili predlog

Electa Holding je krovna družba skupine, v kateri sta še Electa Inženiring in Electa Naložbe. Okrožno sodišče je sprva potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo nad družbo Electa Holding, vendar je skupni odpis dolgov vseh treh družb v višini okoli 29 milijonov evrov sprožil buren odziv javnosti in politike. Damijan Janković je nato predlog za začetek tega postopka umaknil.

Na dražbi, za katero datum še ni določen, bosta po sklepu Okrožnega sodišča v Ljubljani znova polovična deleža nepremičninskih parcel na Rudniku. Prodaja se opravi na podlagi javne dražbe z zviševanjem izklicne cene, na njej se nepremičnini prodajata kot celota, izklicna cena se določi v višini 50 tisoč evrov, izhaja iz še ene današnje objave na Ajpesu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin