Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
11.57

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alpe Adria Green plinski terminal

Petek, 27. 9. 2013, 11.57

7 let, 2 meseca

Alpe Adria Green kot alternativo Žavljam predlaga terminal v Pulju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odločitev o uvrstitvi plinskega terminala v Tržaškem zalivu bo padla 4. oktobra, v Alpe Adria Greenu pa ponovno opozarjajo na tveganje za prebivalstvo, onesnaževanje in škodo za ribištvo.

Predsednik Alpe Adria Greena (AAG) Vojko Bernard je dejal, da bo odločitev o uvrstitvi plinskega terminala v Tržaškem zalivu med prednostne energetske projekte EU padla 4. oktobra. AAG pa je v začetku tedna predstavniku Evropske komisije in komisarjema za energetiko in za okolje poslal 756 protestnih podpisov proti izgradnji terminala, ki so jih zbrali preteklo soboto v Kopru.

Okoljski vplivi, tveganje nesreč, terorističnih napadov … V tej nevladni organizaciji gradnji nasprotujejo iz več razlogov. Tako so italijanske oblasti po njihovem zaobšle evropske direktive o oceni vplivov na okolje, prav tako pa se v odločitvenih procesih ni upoštevalo mnenja prebivalstva.

Terminal bi imel poleg tega v tako plitvem morju, kot je severni Jadran, tudi precejšnje okoljske vplive. "Tudi če Italijani spremenijo lokacijo v samem Trstu ali na obali, bo še zmeraj dvig živega srebra, ki ga bodo dvigali tankerji, zelo velik in bomo še zmeraj jedli ribe z živim srebrom," je opozoril Bernard.

Postavitev terminala bi ne nazadnje predstavljala varnostno tveganje v primeru nesreč, terorističnih napadov ali eksplozij terminalov in tankerjev. Zaradi zagotovitve varnosti pa bi se poleg tega znašli v položaju, ko bi bilo treba militarizirati celoten severni Jadran. Morebitno ekološko škodo kot posledico nesreče ali preprosto onesnaževanja pa bi ne nazadnje čutili tudi sosednji Slovenija in Hrvaška, so prepričani v AAG.

Alternativni lokaciji Pulj in zaščitena ekološka cona v Italiji Kot alternativo predlagajo dve lokaciji, ki po njihovem ne bi vplivali na varnost prebivalstva, upad turizma, izumrtje ribištva in ekosistem. Prva lokacija bi bila točka plinskega polja Izabela na lokaciji T6 zaščitene ekološke cone Italije, kjer je globina morja med 35 in 38 metri, v bližini pa že obstaja ploščad.

Kot najboljšo rešitev pa izpostavljajo ureditev terminala na že postavljeni ploščadi okoli 55 kilometrov od Pulja v mednarodnem delu Jadrana, kjer so odkrili nahajališča plina in ga že izkoriščajo, globina morja pa je okoli 40 metrov.

Ne spreglejte