Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2020,
15.40

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Air France Pariz Brnik Letališče Jožeta Pučnika

Sreda, 24. 6. 2020, 15.40

3 leta, 9 mesecev

Air France spet povezal Slovenijo s Parizom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Air France | Na ljubljanskem letališču je danes prvič po koncu epidemije covid-19 pristalo letalo francoskega prevoznika Air France iz Pariza. | Foto Reuters

Na ljubljanskem letališču je danes prvič po koncu epidemije covid-19 pristalo letalo francoskega prevoznika Air France iz Pariza.

Foto: Reuters

Na ljubljanskem letališču je danes pristalo letalo francoskega prevoznika Air France iz Pariza. Ljubljano bo s francosko prestolnico sprva povezoval dvakrat tedensko, po napovedih pa bo pogostost letenja postopoma povečeval. Air France je šesti redni prevoznik, ki se je po sprostitvi letalskega potniškega prometa vrnil na Brnik.

Kot so sporočili iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, je danes iz Pariza pripotovalo 55 potnikov, v Francijo, ki jo je Slovenija nedavno uvrstila na seznam epidemiološko varnih držav, pa je odpotovalo 42 potnikov.

"Vračanje renomiranih prevoznikov in vzpostavljanje povezav z evropskimi destinacijami je pomembno za letališče, slovenski trg in slovensko gospodarstvo. Žal je na spisku varnih držav za vstop v Slovenijo brez 14-dnevne karantene trenutno le nekaj držav, iz katerih opravljajo letalski prevozniki redne lete na ljubljansko letališče, kar je ključen razlog za počasnejšo obnovo letalskega prometa na ljubljanskem letališču od pričakovane," je dejal vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija Janez Krašnja.

Dodal je, da si na letališču želijo čim hitrejšega oživljanja prometa in spodbudnih rešitev ter promocije Slovenije kot letalske destinacije, "saj sicer tvegamo nastajanje dodatne vrzeli v letalski povezljivosti Slovenije tudi po koncu pandemije".

Air France
Novice Air France napovedal vrnitev na Brnik

V ponedeljek spet vzpostavitev letalske povezave z Brusljem

Po prekinitvi, ko je letalski potniški promet sredi marca v celoti obstal, so redne lete na ljubljansko letališče po poročanju STA že obnovili Air Serbia (dvakrat tedensko v Beograd), Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico), Lufthansa (šestkrat tedensko v Frankfurt), Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi) in Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam).

V ponedeljek bo lete v Bruselj ponovno vzpostavil prevoznik Brussels Airlines, 1. julija bo po napovedih v Istanbul začel leteti Turkish Airlines in dan kasneje Windrose v Kijev, še poroča STA.

Ne spreglejte