SiolNET. Posel danes Služba
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mlada podjetnika leta sta proizvajalca butičnega piva

0,90

termometer

Matej Pelicon in Anita Lozar ob razglasitvi Mladi podjetnik leta 2017
Foto: Jernej Kokol

Med petimi podjetniški ekipami na konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! so včeraj za mlada podjetnika leta 2017 razglasili Mateja Pelicona in Anito Lozar iz Pivovarne Pelicon.

V pivovarni se ukvarjajo s proizvodnjo butičnega piva po lastnih receptih. So edina mala pivovarna, ki poleg kakovostne opreme za varjenje uporablja tudi najbolj dodelan nadzor kakovosti. V tej smeri nameravajo tudi nadaljevati, še zmeraj pa se želijo osredotočati predvsem na stranke, sta dodala po četrtkovi zmagi.

Za nagrado se je potegovalo pet podjetniških ekip

Na izboru se je predstavilo pet podjetniških ekip. Te so petčlansko komisijo, strokovnjake iz različnih podjetij, prepričale že prejšnji teden na polfinalu, včerajšnji finalni večer pa je potekal v NLB Centru inovativnega podjetništva.

Poleg Pelicona in Lozarjeve so se v finale uvrstili še Hajdi Korošec Jazbinšek in Urban Jazbinšek iz Hajdi.si, Nik Vene iz podjetja NV, Jasna Grbić iz podjetja Tatto care ter Luka Železnik in Dejan Kobal iz Tng opreme.

Osnovno vodilo letošnje podelitve je bila širitev podjetij v tujino. Zavod mladi podjetnik je obenem proslavil deseto obletnico svojega delovanja.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin