SiolNET. Posel danes Bizi
3,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hiša ob Križankah v roke znanega odvetnika

3,95

termometer

 | Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Druga dražba za stavbo na Križevniški ulici 2 v starem jedru Ljubljane je bila uspešna. Kot edini prijavljeni je po izklicni ceni 797 tisoč evrov "zmagal" odvetnik Uroš Ilić.

Mestna občina Ljubljana in Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana sta v četrtek opravila drugo dražbo za poslovne prostore in stanovanja na Križevniški ulici 2. Za razliko od januarske dražbe, ko desetodstotne are ni bil pripravljen plačati nihče, je bila tokratna uspešna.


Preberite še:
Bo Zoran Janković v drugo uspešen pri skoraj milijonski prodaji stavbe?


Novi lastnik stavbe je postala družba Lavender iz Portoroža, njen lastnik pa je odvetnik Uroš Ilić, piše Dnevnik. Družbo je ustvaril letos februarja.

Kakšne namene ima Ilić z nakupom, ni želel povedati. "Brez komentarja," je bil kratek njegov odgovor.

Odvetnik Uroš Ilić je bil edini sodelujoči na dražbi za poslovne in stanovanjske prostore na Križevniški ulici 2 v Ljubljani. | Foto: STA, Wikipedia Odvetnik Uroš Ilić je bil edini sodelujoči na dražbi za poslovne in stanovanjske prostore na Križevniški ulici 2 v Ljubljani. Foto: STA, Wikipedia

Kaj je kupil?

Ilić je z nakupom dobil več stanovanjskih in sedem poslovnih prostorov v stavbi v skupni izmeri 919 kvadratnih metrov. Od tega je 278,2 kvadratnega metra poslovnih prostorov in 641 kvadratnih metrov stanovanj in pripadajočih shramb.

Poslovni prostori imajo trenutno štiri najemnike (Gledališče Glej, Mini teater, Zavod za kiparstvo in Varovanje Fit), novi kupec pa bo prevzel vse pravice in obveznosti najemodajalca po veljavni pogodbi, stanovanjske enote pa so prazne.

Stanovanja sta MOL in Javni stanovanjski sklad uporabljala kot neprofitne, vendar so bila ta zelo dotrajana, zato bi bil potreben velik denarni vložek. Ob tem še ni vzpostavljena etažna lastnina, v stavbi pa je še pet stanovanj v zasebni lasti.

Stavba ob Križankah je tudi pod spomeniškim varstvom.

Odvetniška pisarna Uroša Ilića med največjimi v Sloveniji

Odvetniška pisarna Uroša Ilića ODI je v letu 2015 (zadnji dostopni podatki) po podatkih bizi.si ustvarila 1,8 milijona prihodkov in imela 600 tisoč evrov dobička.  Od tega je v letu 2015 157 tisoč evrov prihodkov ustvaril v sodelovanju z državo.

Ob tem dodajmo, da je pisarna občutno povečala število zaposlenih, s 13 na 22.

Ilić ima ločeno še status odvetnika, za katerega mu ni treba objavljati letnega poročila.

Prvič neuspešen, drugič "zmagal"

Ilić se je v zadnjem času že zanimal za stavbe v mestnem jedru prestolnice. V Trnovem je želel kupiti osem desetin vile na Zeljarski ulici 8, vendar je najvišjo ceno (753 tisoč evrov) ponudil Marjan Batagelj, je poročal Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin