Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
17.56

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

3

Natisni članek

prodaja MOL dražba stanovanj

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 17.56

7 let

Bo Zoran Janković v drugo uspešen pri skoraj milijonski prodaji stavbe?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

3

V starem mestnem jedru Ljubljane bo Mestna občina Ljubljana iskala lastnika za stavbo ob Križankah. Za 919 kvadratnih metrov pričakujejo vsaj 797 tisoč evrov. Za prvo dražbo nihče ni vplačal varščine. Kako bo v drugo?

Na Križevniški ulici 2, v neposredni bližini Križank, Mestna občina Ljubljana in Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljane iščeta novega lastnika za več stanovanj in poslovnih prostorov. Izklicna cena je 797 tisoč evrov.

Prva dražba v začetku januarja ni bila uspešna, saj nihče ni vplačal varščine. Tudi v drugo se izklicna cena ni spremenila.

Rok za plačilo druge dražbe, ki bo v četrtek, je jutri, 4. aprila, vsi zainteresirani pa morajo nakazati 79.701 evro, kar je deset odstotkov izklicne cene.

Skupaj želijo prodati 919 kvadratnih metrov

Na dražbi je več stanovanjskih in sedem poslovnih prostorov v stavbi v skupni izmeri 919 kvadratnih metrov. Od tega je 278,2 kvadratnega metra poslovnih prostorov in 641 kvadratnih metrov stanovanj in pripadajočih shramb.

Poslovni prostori imajo trenutno štiri najemnike, novi kupec pa bo prevzel vse pravice in obveznosti najemodajalca po veljavni pogodbi, stanovanjske enote pa so prazne.

V poslovnih prostorih domujejo gledališče Glej, društvo livarjev in Mini teater, ob tem pa še Fit varovanje.

Stanovanja v lasti Javnega stanovanjskega sklada MOL so bila neprofitna in so bila zelo dotrajana, zato bi bilo potreben velik denarni vložek za obnovo, stavba pa je tudi pod spomeniškim varstvom.

Ob stanovanjih in poslovnih enotah je v stavbi na Križevniški ulici 2 še pet stanovanj v zasebni lasti.

Če ne bodo uspešni, bodo znova poskušali septembra

Za zdaj en dan pred rokom še nihče ni vplačal varščine, pri MOL pa bodo v primeru vnovičnega neuspeha dražbo znova ponovili. Če ne bodo uspešni, bodo dražbo ponovili predvidoma v septembru.

Dražba bo 6. aprila ob 11. uri na sedežu MOL na Mestnem trgu 1. Nepremičnina bo prodana najvišjemu ponudniku, najnižji znesek višanja pa je tisoč evrov.

V zemljiški knjigi je vzpostavljena nedokončana etažna lastnina, zato predmetne nepremičnine niso vpisane kot posamezni deli v zemljiško knjigo

V zemljiški knjigi še ni vzpostavljena etažna lastnina. Vpis lastninske pravice na posameznih delih bo mogoč po vzpostavitvi dokončne etažne lastnine, pravijo na MOL.

Ne spreglejte