Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Natisni članek

The Biggest Loser Slovenija Rok tomažin Planet TV

Sreda, 18. 10. 2017, 12.53

6 let, 6 mesecev

"Imel sem dve izbiri: ali grem po gobe ali pa zase nekaj naredim"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

1

Rok Tomažin | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Rok Tomažin - The Preacher, ki ga lahko spremljate v komentatorski oddaji Od junaka do težaka, je bil v življenju že povsem na tleh, ko ni več vedel, zakaj bi sploh še živel. Danes je njegovo življenje povsem drugačno, nedavno pa je bil za svoj trud tudi bogato poplačan, ko je na odprtem državnem prvenstvu v bodybuildingu v kategoriji do 90 kilogramov osvojil medaljo najžlahtnejšega sijaja. 

The Preacher je bodybuilder in trener fitnesa brez dlake na jeziku, ki to, kar pridiga, tudi živi. "Ljudje mislijo, da treniram samo zaradi tega, da bom dobro videti. Počutje je tisto, kar šteje, zaradi tega to delam," je bil iskren Rok, ki je pretekli konec tedna na odprtem državnem prvenstvu v bodybuildingu osvojil zlato medaljo. "Že štiri leta treniram bodybuilding, pred tem pa sem se bolj ukvarjal s kardio vadbami. Zdaj imam že štiri leta svoj fitnes in bodybuilding me izjemno zanima."

Vse se je začelo pri 27 letih, ko je zbolel za panično motnjo. "Strah me je bilo stvari, pa nisem vedel, zakaj me je sploh strah. Dogajalo se mi je, da me je zgrabila panika, da bom umrl. Zaradi psihičnih težav nisem mogel spati, čez dan sem težko funkcioniral in po pravici povedano nisem več videl smisla v življenju," je iskreno začel svojo pripoved.

Začel je iskati rešitev in spoznal, da se v življenju vedno in povsod lahko zanese edino nase. "Odločil sem se za zdravljenje. Šel sem do raznih psihologov in iskal rešitev, nato pa sem spoznal, da si lahko pomagam samo sam. In potem sem ugotovil, ali bom šel po gobe ali pa bom nekaj naredil zase."

In se je odločil. "Začel sem vsak dan trenirati. Stvari so se začele odvijati, na boljše seveda, počutil sem se bolje, vstajal sem ob šestih zjutraj in tudi če ponoči nisem spal, sem vseeno šel na trening. Treningi so bili včasih zelo težki, a jih nisem izpuščal, zvečer pa sem potem lažje zaspal."

rok tomažin | Foto: Facebook Foto: Facebook

Mnogi mislijo, da se mora v življenju marsičemu odrekati, da bi lahko dosegel tako velike uspeh, sam pa meni, da je to nagrada in ne odrekanje. "Na to ne gledam kot vsi drugi, zame to ni odrekanje. To je moj način življenja. Zame je to nagrada, treniram tudi med dopustom, jaz to rad delam, to mi je všeč. Trening izpustim le, ko sem res utrujen, pa še to zaradi tega, da svoje telo spočijem in lahko naslednji dan treniram še bolje."

Številni si želijo v življenju shujšati, zmagovati in imeti postavno telo. Mnogo jih ostane le pri željah, saj za kaj več zmanjka motivacije in trdne volje. "Ko greš na tekmo, imaš nek datum. Ni isto kot če rečeš, da se boš do poletja malo pripravil. Ljudje si največkrat ne zadajo trdnega cilja in ne vedo, kaj bi sploh radi," je kritičen Rok.

"Zase sem točno vedel, kaj bi rad, imel sem datum, do katerega sem vedel, da moram biti v vrhunski pripravljenosti, se pravi imeti čim manj maščobe in čim več mišic. Točno sem vedel, kaj bi rad. In tukaj se vse začne, s trdnim ciljem."

Ne spreglejte