SiolNET. Planet TV Ta teden z Juretom Godlerjem
1,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ta teden z Juretom Godlerjem

Jure Godler zaradi oddaje shujšal 25 kilogramov! #video #intervju

1,62

termometer

Ta teden z Juretom Godlerjem
Foto: Blaž Vatovec

Jure Godler, Planetov jezik brez kompromisov, bo naše večere zopet polnil s smehom, sarkazmom in cinizmom. Prihaja že osma sezona šova Ta teden z Juretom Godlerjem. Razlogov, da ga gledamo, pravi, da je ogromno. Ustvarjanje v času jesensko-zimskih večerov ob kislem zelju je namreč njegov recept za uspešen šov.

Prihaja nova sezona Ta teden z Juretom Godlerjem, se je veseliš?

Precej. Res se veselim. To je namreč že osma sezona, in ker je to hkrati tudi najdaljša stvar, ki jo delam in ustvarjam na televiziji, ima pri meni posebno mesto.

Kakšni so spomini na pretekle sezone?

(zamišljeno) Na pretekle sezone imam odlične spomine. Sploh na tiste zimske večere, ko smo s pisci, z mojo ekipo, sedeli ob skledi kislega zelja in kovali ideje, dokler nas ni zmanjkalo in je ostalo samo še kislo zelje …

Zveni zelo romantično (smeh).

Nimam pojma, o čem govorim (smeh). Ampak, da, to so tisti večeri, tiste zimske ustvarjalne noči, ki jih imam najraje. Najraje ustvarjam v tem času in to bo zopet ta jesensko-zimska sezona.

Jure bo danes tudi gost v oddaji Dan. ob 17. uri na Planetu.

Jure pravi, da se nove, že osme sezone svoje oddaje neizmerno veseli. Jure pravi, da se nove, že osme sezone svoje oddaje neizmerno veseli. Foto: Blaž Vatovec

Te je kdaj strah, da bo zmanjkalo stvari za pogovor?

Niti malo nas ni strah, da bo zmanjkalo materiala, ker imamo trenutno res zanimivo novo vlado, novega premierja, ki kar kliče po situacijah, primernih za našo oddajo. Marjan Šarec je precej dovzeten za material, ki ga naša oddaja dobro pije. Poletje nam je res postreglo z bogatim naborom vsebin.

Koliko časa pa potem potrebujete za eno oddajo?

Kar ves teden. Vsak dan je pomemben. En teden, da se pogledajo vsi videi, da se preberejo vse novice, da se napišejo moji spremni teksti, šale in vse druge stvari. To je res en teden intenzivnega dela.

Pa vam kdaj teče voda v grlo?

Vedno. Po navadi takrat, ko je največji kaos, se še kaj zgodi v zadnjem trenutku in moramo zajeti. Ali ko kaj ni dovolj dobro in je treba popraviti. Večkrat se spomnimo narediti kakšen poseben video, ki potrebuje več časa … Da nam teče voda v grlo, je pri nas bolj pravilo kot izjema.

Pa je to dobro ali slabo?

To je vedno dobro. Ko si pod stresom, dobivaš dodatne, večkrat boljše ideje.

Oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem se na Planet vrača v ponedeljek, 24. septembra, ob 22.30. Ne zamudite!

Kaj lahko vsebinsko pričakujemo v prvi oddaji?

Predvsem pregled dogajanja čez poletje, volitve, vlado, kaj bo naprej, vse varde in vahte po Sloveniji.

In seveda brez dlake na jeziku, kajne?

Brez dlake na jeziku zagotovo. Ali brez dlake ali pa ne bo oddaje. Kompromisov ni. Povemo vse, kar si mislimo, ker, kaj pa je cenzura … Za našo oddajo je ni, vtaknite si jo kam drugam (smeh).

V prejšnjih oddajah so bili velikokrat na tapeti politiki. Tudi v novi sezoni ne bo drugače. V prejšnjih oddajah so bili velikokrat na tapeti politiki. Tudi v novi sezoni ne bo drugače.

Česa pa se najbolj veseliš v oddaji?

Pridružil se mi bo Jernej Celec, korespondent, ki bo hodil po reportažah po Sloveniji in nas iz prve roke informiral o raznoraznih ekscesih slovenske politike, bo pa tudi prisoten v studiu. V živo se bova pogovorila. Občinstvo bo pa isto. "Obično" (smeh). Ne, saj ne, se veselimo tudi naših zvestih oboževalcev.

Ali je cilj oddaje tudi posegati v sistem, prisiliti politiko do kakšnih sprememb?

Cilj naše oddaje je vedno osveščati o stvareh, ki niso blizu vsem. Ljudem približati politiko in dogajanje in na ta način poskušati spremeniti stvari na bolje. Ampak človek je lahko vedno le samo gradni delec nečesa, kar se bo čez 100, 200 let pokazalo kot sprememba.  

Spremembe na državni ravni so torej počasne. Osebne spremembe pa so več kot očitne. Shujšal si. Z namenom?

Shujšal sem 25 kilogramov, vsak dan, že eno leto in pol, pretečem deset kilometrov. Moral sem zamenjati vso garderobo, ampak sem se za ta podvig in življenjski slog odločil zato, ker sem opazil, da tako res boljše delujem.

Juretove dodatne pojasnitve si poglejte v videih. Nikoli namreč ne razočara s humorjem in prisrčno sramežljivostjo.

Še več pa lahko od Jureta slišite danes v oddaji Dan ob 17. uri.
Ta teden z Juretom Godlerjem Planet TV Nocoj se z osmo sezono vrača Ta teden z Juretom Godlerjem!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin