SiolNET. Planet TV
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S čim nagraditi otroka ob koncu šolskega leta? #video

1,05

termometer

190 šolskih dni, dolge ure učenja in rezultati kontrolnih nalog, strnjeni na enem listu. Otrokom se zdijo ocene pomembne, saj jim lahko pomagajo v prihodnosti. A dobre ocene zanje niso same po sebi nagrada za učenje, dodatna spodbuda je tudi nagrada, ki jo prejmejo od staršev.

Na šolskih hodnikih pogosto završi, "če bom uspešno zaključil šolsko leto, dobim nagrado ..." A pod nagrado otroci razumejo marsikaj, za nekatere je že odličen uspeh zadostna nagrada. 

V 4. a razredu Osnovne šole Šentvid so otroci že nekaj dni pred koncem šolskega leta zvezke in učbenike zamenjali za šport, družabne igre in petje. Ob koncu šolskega leta pa bodo številni med njimi za svoj končni uspeh prejeli tudi nagrade. Specialna pedagoginja Cvetka Grošelj je za oddajo Dan. povedala, da je po njenem mnenju nagrada, ki jo daš otroku za njegovo znanje, dobra, saj pozitivno vpliva na njegovo samopodobo. 

Dodatno mnenje psihoterapevtke in strokovnjakinje za vzgojo ter motivacijo otrok Barbare Sarić o tem, ali nagrada ob koncu šolskega leta sploh deluje, pa si lahko ogledate v priloženem odlomku.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin