Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 6. 2020,
15.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Planet TV Pri Črnem Petru

Četrtek, 11. 6. 2020, 15.14

3 leta, 10 mesecev

Pri Črnem Petru

Videospot, v katerem ne manjka znanih obrazov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Pri Črnem Petru | Foto Tine Venko

Foto: Tine Venko

Na slovenski glasbeni sceni se je pojavila nova glasbena skupina Fehtarji, ki je pred kratkim izdala svoj prvi singel, za katerega so posneli tudi zabaven videospot, v njem pa so nastopili številni priljubljeni slovenski glasbeniki.

Pri Črnem Petru
Planet TV Gostilna Pri Črnem Petru bo dobila novega lastnika #video

Fehtarji je skupina, sestavljena iz znanih, uveljavljenih imen slovenske zabavne in narodnozabavne glasbe, v prvi vrsti zelo dobrih prijateljev, ki v osnovi igrajo vsak v svoji skupini. Samo Kališnik pri KvatropircihMatic Plevel pri Ansamblu Saša AvsenikaBlaž Jenkole pri Raubarjih in Domen Kovač pri Ansamblu Jureta Zajca.

Skupina Fehtarji na snemanju spota za svoj prvenec | Foto: Tine Venko Skupina Fehtarji na snemanju spota za svoj prvenec Foto: Tine Venko

Skupina je pod drugačnim imenom nastala že pred leti, vsako leto opravila kakšen nastop, pred kratkim pa so pričeli snemati svoj debitantski album in dokončevati prvi singel z naslovom "Najboljši sem". Glavni cilj skupine je ustvarjati visoko kakovostno glasbo, ki vsebuje elemente narodnozabavne glasbe, popa in rocka in je hkrati namenjena "žuranju". 

Pri Črnem Petru
Planet TV Veseli, da oddaje lahko končno spet snemajo v studiu #video

Pri Črnem Petru | Foto: Tine Venko Foto: Tine Venko

Zadnji petek v maju smo lahko v središču Ljubljane srečali kar nekaj znanih imen slovenske glasbe, ki so sodelovali pri snemanju videospota za skladbo "Najboljši sem", ki je prvi singel prihajajočega projekta Fehtarjev. Avtorja skladbe sta brata Martin in Gregor Štibernik, v izvirniku pa jo je izvajala skupina Slapovi. Za to priložnost je na novo prirejena in malce modernizirana. 

Pri Črnem Petru | Foto: Tine Venko Foto: Tine Venko

"K sodelovanju smo povabili znana imena slovenskih glasbenih skupin – Dejana Krajnca iz Poskočnih muzikantov, Čuka Jožeta Potrebuješa in Jerneja Tozona, punce iz skupine Chicas ter Gada Anžeta Zavrla. V spotu so nastopili tudi Kvatropirec Jure Jaklič, Modrijan Rok Švab, Barbara Leben, Uroš Steklasa in legendarni avtor slovenskih glasbenih uspešnic – Matjaž Vlašič."

Pri Črnem Petru | Foto: Tine Venko Foto: Tine Venko

Poleg znanih glasbenih imen pa videospot zaznamuje tudi skok glavnih akterjev v mrzlo Ljubljanico. "Pesem, katere osnovni ritem je polka z dodanim zvokom trobil in električne kitare, že nekoliko diši po pop zvrsti, opisuje zgodbo dekleta, ki ji nikakor ne uspe najti ustreznega fanta. Ali jo oni presenetijo z zanimivi lastnostmi ali pa jih ona pusti na cedilu. Ker je skladba zelo energična in kar kliče po žuranju na njene ritme, smo se odločili, da v taki smeri posnamemo tudi videospot," pove Blaž Jenkole, harmonikar Fehtarjev.

Številne priljubljene slovenske glasbene skupine se bodo to soboto zvrstile tudi na glasbenem odru oddaje Pri Črnem Petru, ki bo na sporedu ob 20. uri na Planetu.

Ena žlahtna štorija
Planet TV Ena žlahtna štorija ponovno na Planetu
Ženska
Planet TV Spremljajte zadnjo sezono serije Ženska
Planet TV
Planet TV Nagrajenci nagradne igre: Prepoznajte vaše najljubše risane junake
Ne spreglejte