Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 5. 2021,
13.10

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Primož Forte Pri Črnem Petru Planet TV

Petek, 7. 5. 2021, 13.10

2 leti, 11 mesecev

Pri Črnem Petru

Priljubljeni igralec se vrača na male zaslone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

V sobotni oddaji Pri Črnem Petru, ki bo na sporedu ob 19.45 na Planetu, bodo gledalci lahko spet videli znan obraz. Ekipi se bo pridružil Primož Forte, ki se ga večina zelo dobro spominja po vlogi simpatičnega Gušta v seriji Ena žlahtna štorija. 

Pri Črnem Petru
Planet TV Priljubljeni pevec bo premierno predstavil posebno priredbo očetove pesmi #video

Igralec Slovenskega stalnega gledališča v Trstu se snemanja nepozabne serije, ki so jo gledalci lahko spremljali na Planetu, zelo rad spominja.

"Kadarkoli srečam koga, ki je sodeloval pri Štoriji, se strinjava, da smo takrat ves čas imeli toliko snemanj in preostalih obveznosti, da sploh nismo uspeli dojeti, kako dobra ekipa smo bili in kakšno žlahtno serijo smo ustvarjali. Zdaj, ko teče že četrto leto od konca snemanja, lahko veliko bolj sproščeno in nostalgično pogledam na tista tri leta, ki smo jih preživeli skupaj. In da, jih pogrešam. Vse."

Ena žlahtna štorija | Foto: Planet TV Ena žlahtna štorija Foto: Planet TV

In čeprav je od konca snemanja preteklo že kar nekaj časa, ga ljudje na cesti še vedno ustavljajo in želijo z njim poklepetati ravno zaradi te vloge. "Hecno, da, še vedno se pogosto zgodi, da kdo na ulici pristopi do mene, mi da roko oziroma komolec ter mi čestita in pove, kako rad nas je gledal ali pa kako mu je bil všeč lik Gušta. To me vedno razveseli. Kaže, da sta se ta serija in moj lik res zasidrala v srca ljudi. Zanimivo mi je tudi, da večinoma ljudje pristopijo do mene, kot da me že dolgo poznajo, pa čeprav so me videli samo na televiziji. To je na nek način logično, saj so me tri leta vsak večer imeli v svoji dnevni sobi," je povedal igralec.

Exatlon USA
Planet TV V Slovenijo prihaja revolucionarna tekmovalna oddaja

Pri Črnem Petru bo moči združil s svojo izbranko

V oddaji Pri Črnem bomo igralca odslej spremljali v vlogi policijskega komandirja Zmaga, kjer se bo v vlogi varuha reda in miru pridružil svoji izbranki igralki Tini Gunzek, ki jo spremljamo v vlogi policistke Magdalence. Primož je povedal, da v igralskem poklicu takšno sodelovanje ni nič nenavadnega.

V tokratnem delu oddaje Pri Črnem Petru bo zaigral tudi Jure Ivanušič. | Foto: V tokratnem delu oddaje Pri Črnem Petru bo zaigral tudi Jure Ivanušič.

"Da, trenutno so se res, poleg osebnih, združile tudi najine poklicne poti. Ampak naju to ne moti. Mogoče je to, da ustvarjava skupaj nerodno le takrat, ko se zgodi, da morava nujno biti oba naenkrat odsotna od doma in nihče od naju ne more ostati z otrokoma. Takrat se nama trga srce.  Ampak v teh sicer redkih primerih sem neskončno hvaležen, da imamo najboljšo varuško na svetu."

Exatlon
Planet TV Prijavite se v novo sezono Exatlona!

In kdo pri vzgoji njunih štiriletne Olivije in dveletnega Voranca igra "strogega policaja" in kdo tistega bolj popustljivega?

"To so tista leta. Preizkušanje mej. Načeloma je 'tatko' tisti, ki je večkrat strog, mama pa pri vzgoji največkrat uporabi svoj materinski čut. Ampak ne bom rekel, da Olivija nima nekakšne čarobne palice, ki včasih še tako strogega 'tatkota' v hipu spremeni v krotkega levčka, po drugi strani pa tudi pri Vorancu opažam, da že preizkuša, kateri prijemi bi znali delovati pri mamici, da bi jo omehčal, kadar postane stroga. Tako da sva včasih res tudi doma kot dva policaja in se ves čas otepava 'podkupnin'," je nasmejano povedal igralec.

Pri Črnem Petru | Foto:

Upa, da bodo ljudje kmalu spet lahko napolnili gledališke, koncertne in druge dvorane

Primož Forte je še povedal, da so bili 'koronski časi' za delavce v kulturi zelo težki. "Verjamem, da ljudje potrebujejo kulturo in kulturne dogodke. Za dušo. In mislim, da bodo z veseljem spet napolnili gledališke, koncertne ter druge dvorane, ko se bodo končno sprostili ti ukrepi, kot so se že v nekaterih primerljivih dejavnostih, ki so višje na spisku prioritet oblasti. Vsekakor pa ne delim mnenja dela javnosti, ki res ne skopari z negativnim posplošenim mnenjem o kulturnikih in kulturi širše gledano. Zdi se mi, da je eden največjih vzrokov za pomanjkanje razumevanja kulture in umetnosti, v katerem smo se znašli v teh časih, poenostavljanje, posploševanje in nerazgledanost nekaterih, ki ne razumejo ali nočejo razumeti, da če bi na primer ob zaprtju države, ko smo se bili primorani zakleniti v svoje domove, ugasnili še kultura oziroma umetnost, kot so televizija, filmi, radio in drugo, bi njihova življenja postala zares pusta, dolgočasna in osiromašena." 

Igralec Primož Forte se vam bo v vlogi komandirja Zmaga v oddaji Pri Črnem Petru predstavil že to soboto ob 19.45 na Planetu. Ta konec tedna pa se boste na Planetu lahko družili tudi s superjunaki.

Planet TV
Planet TV Do boljše polovice kar s pomočjo znanosti?
Umori na podeželju
Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju
planet tv
Planet TV Super konec tedna na Planetu
 
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte