Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2020,
10.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Planet TV Preživetje v divjini Brane T. Červek

Ponedeljek, 1. 6. 2020, 10.14

3 leta, 10 mesecev

Preživetje v divjini

Glasbenik bi rad preizkusil svoje meje vzdržljivosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

V naslednji oddaji Preživetje v divjini se bodo na preizkušnjo podali trije tekmovalci, ki se pred tem niso poznali. Brane T. Červek je zanje pripravil zelo zahtevno preizkušnjo s simulacijo reševanja ponesrečenca. Eden izmed trojice bo tudi Niki iz Bovca, ki zelo rad spremlja oddaje o preživetju, zaupal pa nam je, da si je že nekaj časa želel na urjenje k Branetu T. Červeku. Prijava v oddajo je bila tako odlična priložnost, da se končno zares lahko preizkusi.

Preživetje v divjini
Planet TV Spet odpiramo prijave v oddajo Preživetje v divjini

Zaupali ste nam, da je vaša velika strast tudi glasba. Igrate več glasbil, med drugim tudi violino. Nam lahko zaupate, za kakšno zvrst gre in koliko časa se s tem že ukvarjate? 

Glasba je velik del mene že od malega. Trenutno igram violino pri istrski zasedbi Vruja, prav ta teden pa končno izide tudi avtorski album, ki smo ga posneli s ska punk skupino Shadi, kjer sem odgovoren tudi za vokale. Vsi posnetki so na voljo na mojem kanalu Project Niki. Upam, da bo komu všeč. 

Niki se je med karanteno lotil tudi samostojnega projekta in za avtorsko skladbo posnel videospot:

Povedali ste tudi, da radi spremljate oddaje o preživetju. Ste se v čem podobnem preizkusili tudi že sami? Ste kakšne tehnike preživetja pred oddajo že poznali?

Rad spremljam oddaje o preživetju, večinoma iz udobja domačega kavča. Res pa je, da prihajam iz koncev, kjer gozd in narava ne predstavljata tujega okolja. Ko sem izvedel, da bom sprejet v oddajo, sem si zadal nekaj preizkušenj. Postavil sem bivak in se uril v netenju ognja z lokom, žal s precej skromnim uspehom. Upam, da mi bo v oddaji kaj od tega prišlo prav.

Kaj pa je tisto, česar ste se v oddaji Preživetje v divjini naučili o sebi? Kakšen je bil vaš glavni razlog za prijavo v oddajo?

V oddajo me je prijavila bratova žena, ki je na Planetu videla reklamo. Ker sem že večkrat omenil, da bi se rad prijavil na Branetovo šolo preživetja (S.S.F.N.), vendar nekako nisem našel časa, je bila to priložnost, ki je nisem hotel zamuditi. Rečeno mi je bilo nekako takole: "Če se ne prijaviš sam, te bom jaz." Zdaj sem ji res hvaležen. Verjamem, da se bom v oddaji naučil marsičesa novega.

Preživetje v divjini | Foto:

Kateri vaš podvig v naravi do zdaj pa je bil po vašem mnenju najbolj ekstremen oz. na kateri podvig ste najbolj ponosni?

Nisem adrenalinski ekstremist, zato ne morem ravno naštevati tovrstnih podvigov. Še najbližje bi mogoče bil skok na "lastovko" v morje s približno desetih metrov, ampak ne vem, ali to šteje (smeh,op. p.).

Preživetje v divjini | Foto:

Vas je pred oddajo kaj še posebej skrbelo?

Pred oddajo me je najbolj skrbel mraz. Sem tip človeka, ki mu bolj prija vročina, zato me je močno skrbela noč brez ognja, sploh zato, ker nisem najbolj zaupal svojim veščinam netenja z lokom. Poleg mraza me je skrbela tudi fizična pripravljenost oziroma moja nekondicija. Sicer sem v tednu pred snemanjem opustil kajenje, več hodil in kolesaril, a to je bil bolj obliž za mojo samozavest (smeh, op. p.).

Ali bodo trije tekmovalci kos zahtevni preizkušnji preživetja v divjini, preverite jutri ob 21. uri na Planetu.

Preživetje v divjini | Foto:

Prijave za novo sezono oddaje Preživetje v divjini so že odprte. Prijavite se lahko TUKAJ.
Preživetje v divjini
Planet TV To nas čaka v zadnji oddaji Preživetje v divjini #video
Anne Bonny
Planet TV To je ženska različica Jacka Sparrowa
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte