Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2023,
10.06

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

aplikacija hrana Planet 18 Planet TV

Torek, 21. 2. 2023, 10.06

1 leto, 2 meseca

Planet 18

Ali po obisku trgovine, v kateri pustite vedno več, iz nje prinesete čedalje manj? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Nov potres v Turčiji in Siriji - kakšne so posledice tokrat? Na pustni torek po državi potekajo številne povorke in pokopi pusta. Kako je bilo na Štajerskem? Več ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite. 

Planet 18
Planet TV Slovenijo so zavzele pustne maske #video

Opažate, da po obisku trgovine, v kateri pustite vedno več, iz nje prinesete čedalje manj? Kruh se je v enem letu podražil za 17 odstotkov, meso za nekaj več kot 20 odstotkov, mleko, sir in jajca pa za 27 odstotkov. Ob košarici osnovnih živil, v sklopu katere vlada spremlja in primerja cene 15 osnovnih živil in 14 dodatnih pri šestih trgovcih v Sloveniji, je kmetijsko ministrstvo danes predstavilo še nadgradnjo - spletno stran primerjaj-cene.si, s katero bodo potrošniki lahko cene več kot 17 tisoč izdelkov primerjali tudi pri izbranih spletnih trgovcih.

Planet TV
Planet TV Ustavno sodišče začasno zadržalo izvajanje novele zakona o RTV #video

Januarja smo imeli na letni ravni desetodstotno inflacijo, pri čemer je bila v istem obdobju lani 5,8-odstotna. K skupnemu dvigu cen na letni ravni so največ prispevale višje cene hrane - v obdobju enega leta se je ta podražila za več kot petino oziroma natančneje 19,3 odstotka.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Zala Jak iz statističnega urada je povedala: "Kruh se je podražil za 17 odstotkov, meso za nekaj več kot 20 odstotkov, mleko, sir in jajca za 27 odstotkov, olje in maščobe so se podražili za več kot tretjino, sveže in ohlajeno sadje za 20 odstotkov, sveža in ohlajena zelenjava za približno osem odstotkov, krompir za 29 odstotkov, sladkor se je podražil kar za 24 odstotkov in še kava za 17 odstotkov."

Vlada se je prehranske draginje lotila z različnimi ukrepi, med katerimi je tudi vzpostavitev spremljanja in primerjanja cen 15 osnovnih skupin živil in 14 dodatnih skupin živil pri šestih trgovcih v Sloveniji, ki jih objavljajo od septembra lani, občasno pa spremljajo tudi cene na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji.

Če zasledite, da se je količina izdelka v embalaži čez noč zmanjšala, Zveza potrošnikov Slovenije poziva, da v sklopu kampanje ZPS svetuje, potrošnik privarčuje primere tovrstnih praks prijavite na njihovi spletni strani. V pripravi je namreč prispevek z izsledki analize, ki ga bodo objavili v kratkem.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Nov potres v Turčiji in Siriji - kakšne so posledice tokrat? Na pustni torek po državi potekajo številne povorke in pokopi pusta. Kako je bilo na Štajerskem? Več ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite. 
Planet 18
Planet TV Kakšno meso jemo? #video
Planet 18
Planet TV Glavo v ogenj, od vlade pa brco #video
Planet 18
Planet TV Sanjski teden Tadeja Pogačarja #video
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte