SiolNET. Planet TV Novosti
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Indijska konoplja

Rasna diskriminacija pri legaliziranju marihuane

0,26

termometer

weed

Zgodba o konoplji se nadaljuje. Tokrat v zvezni državi Atlanti, kjer je trava strogo prepovedana. Krishna Andavolu, producent in voditelj dokumentarne oddaje, je tokrat raziskoval nevarno in težko pot od ilegalnih poslov do popolne legalizacije.

V seriji Indijska konoplja nadaljujemo raziskovanje različnih vidikov kanabisa - od vzgoje, prodaje, do legalizacije in obiskovanja strogo varovanih krajev, kjer se s poslom ukvarjajo nezakonito. Pestra in nevarna pot je Krishno pripeljala do vrhunskega nezakonitega prodajalca marihuane, Kingstona, ki ima veliko željo po tem, da bi svoj donosni posel pretvoril v zakonitega. Kingston svojo robo prodaja pop zvezdam po Ameriki in je Krishni mirnega srca predstavil vse ovire na poti do zakonite preprodaje.

Tamkajšnji gojitelji se spoprijemajo s hudimi kaznimi. Če jih policija dobi s 100 sadikami, je kazen lahko od 20 do 40 let zapora. Poleg tega pa se nezakonitega posla držijo predvsem zato, ker za legalizacijo potrebujejo nore vsote denarja, ki ga po večini nimajo, ali pa jih banke nočejo dati. Velika ovira pri vsem skupaj je tudi rasna diskriminacija.

Trava je del najrazličnejših kultur in dostop do denarja ni edina ovira na poti na zakonit trg. Težave se pojavljajo tudi drugje na poti. Kje in kakšne so, pa preverite nocoj v novem delu dokumentarne serije Indijska konoplja ob polnoči.
weed Planet TV Ameriški domorodci: Gojenje marihuane nas lahko reši izumrtja Indijska konoplja Planet TV Marihuana - legalizacija brez komercializacije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin