SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Kraj na Zemlji, kjer je mogoče prestopanje v druge svetove

0,02

termometer

Altaj
Foto: Planet TV

Altaj v altajskem jeziku pomeni Zlata gora. Drugi dve imeni, ki se ga držita, pa sta Belovodje in Severna Šambala. Slednji izvirata iz legend o deželi, kjer se po izročilu starodavnih modrecev odvija proces obnavljanja duhovne energije na Zemlji, pri čemer ima gora Beluha vlogo oltarja Zemlje.

Altajski šamani celo trdijo, da se znotraj svete gore Beluhe nahaja Šambala (nekakšen portal za prehod v druge svetove). Pot v Šambalo ni označena na zemljevidih, poznajo jo izbranci, razkrivajo miti, legende, jamske poslikave, slike, vedno pogosteje pa njen obstoj dokazujejo tudi sodobni znanstveniki.

Altaj velja po mnenju mnogih teozofov in v zadnjem obdobju celo znanstvenikov za najmočnejši duhovno-energijski center na svetu. Če se človek s svojo energijo uskladi s tamkajšnjimi vibracijami, lahko okrepi svoje energijske centre, aktivira svoje skrite sposobnosti in intuicijo ter sproži proces »popravljanja napak« na ravni telesa in duha. Arheološke najdbe na Ukoku (obsežno visokogorsko področje na jugu Republike Altaj), ki so služile kot observatoriji, celo dopuščajo verjetnost, da je bilo to mesto namenjeno prestopanju v druge svetove za svečenike in vrhnji sloj (obenem pa tudi nezemljane, ki naj bi prav tu prihajali na Zemljo).

Seveda ne gre spregledati še prečudovite panorame, polne podzemnih jam, rek, jezer ter zdravilnih izvirov in edinstvenih rastlin. Na področju Beluhe namreč raste na tisoče redkih endemitov, ki ne rastejo nikjer drugod in imajo izjemno močan zdravilni učinek. Viktor Milioushenko, doktor meroslovja, pravi, da imajo rastline s področja pod Beluho kar 12-krat večji energijski oz. zdravilni potencial kot tiste z drugih predelov Sibirije.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9.30 na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin