Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
11.09

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

rap Repki Terkaj knjiga Jutro na Planetu Planet TV

Četrtek, 30. 3. 2023, 11.09

1 leto

Jutro na Planetu

Reper in literarni zgodovinar že ustvarjata Repke 2 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Kateri starš še ne pozna verzov: "Le pogumno, le za mano, kmalu bomo našli hrano," in pa "25 črk ima, naša abeceda, od A pa tja do Ž"? Verjetno malokdo. Priljubljene reperske pesmi Le pogumno, Naša abeceda, Novice, Uganke in številne druge odmevajo povsod. Doma, v vrtcih ter šolah. Zdaj nam je reper Trkaj obljubil tudi Repke 2. 

Jutro na Planetu
Planet TV Voditelji želijo s tem navdihniti gledalce #video

Kaj imata skupnega slovenski literarni zgodovinar in strokovnjak za mladinsko književnost ter znani slovenski reper? Knjigo Repki, slovenska otroška poezija v ritmu repa. V oddaji Jutro na Planetu smo se pogovarjali z ustvarjalcema knjižne in glasbene uspešnice, ki je obnorela najmlajše in mladino po vsej Sloveniji. Zato so se podali tudi na turnejo, ki poteka po vsej državi. 

Jutro na Planetu | Foto: Planet TV Foto: Planet TV Z nami sta bila glasbenik Rok Trkaj in literarni zgodovinar Igor Saksida, ki sta mojstrsko združila poezijo in rep. Za Repke sta prejela tudi nominacijo za nagrado Belma 2021 – za najkakovostnejše učno gradivo, ki nastane v državah Evrope. Celoten pogovor si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Obudili smo spomine, kako se je vse skupaj začelo – na poti z nekega nastopa. Ustvarila sta pravo čarovnijo, jo raznesla po Sloveniji in zdaj žanjeta uspehe. Njuni koncerti se hitro razprodajo, dvorane se polnijo, nekateri otroci se z njuno pomočjo celo naučijo abecedo. Zato so Repkom naklonjene že vzgojiteljice naših najmlajših v vrtcih. Tudi danes ni bilo nič drugače, saj so ju prek malih zaslonov spremljali tudi v ljubljanskih vrtcih. 

Vse pa sta razveselila z novico, da že pripravljata nadaljevanje knjižne uspešnice. Repki bodo postali malce bolj zreli, z bolj resnimi temami, v njih se bomo spraševali tudi o tem, kaj je izguba prijatelja ali sorodnika in kako se s tem spopasti. Še vedno pa v njunem zabavno-poučnem slogu. 

Jutri bomo v oddaji Jutro na Planetu govorili o porodniškem nasilju in obporodnem sistemu. Kateri postopki se izvajajo brez vednosti para in kako se lahko ženske opolnomočimo? V studiu bomo ustvarjali s čopiči. Skupaj se bomo naučili barvati vaze za dom – morda ideja za ustvarjalni družinski konec tedna. Ne zamudite ob 8. uri na Planetu. 
Jutro na Planetu
Planet TV Nimam časa – to je samo izgovor #video
Jutro na Planetu
Planet TV Kako na vrtu porabiti petkrat manj vode? #video
Jutro na Planetu
Planet TV Umrl mu je oče, zato trenutno o poroki nerad govori #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte