SiolNET. Planet TV Jutro na Planetu
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jutro na Planetu

Reper in literarni zgodovinar že ustvarjata Repke 2 #video

0,00

termometer

Kateri starš še ne pozna verzov: "Le pogumno, le za mano, kmalu bomo našli hrano," in pa "25 črk ima, naša abeceda, od A pa tja do Ž"? Verjetno malokdo. Priljubljene reperske pesmi Le pogumno, Naša abeceda, Novice, Uganke in številne druge odmevajo povsod. Doma, v vrtcih ter šolah. Zdaj nam je reper Trkaj obljubil tudi Repke 2. 

Jutro na Planetu Planet TV Voditelji želijo s tem navdihniti gledalce #video

Kaj imata skupnega slovenski literarni zgodovinar in strokovnjak za mladinsko književnost ter znani slovenski reper? Knjigo Repki, slovenska otroška poezija v ritmu repa. V oddaji Jutro na Planetu smo se pogovarjali z ustvarjalcema knjižne in glasbene uspešnice, ki je obnorela najmlajše in mladino po vsej Sloveniji. Zato so se podali tudi na turnejo, ki poteka po vsej državi. 

Jutro na Planetu | Foto: Planet TV Foto: Planet TV Z nami sta bila glasbenik Rok Trkaj in literarni zgodovinar Igor Saksida, ki sta mojstrsko združila poezijo in rep. Za Repke sta prejela tudi nominacijo za nagrado Belma 2021 – za najkakovostnejše učno gradivo, ki nastane v državah Evrope. Celoten pogovor si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Obudili smo spomine, kako se je vse skupaj začelo – na poti z nekega nastopa. Ustvarila sta pravo čarovnijo, jo raznesla po Sloveniji in zdaj žanjeta uspehe. Njuni koncerti se hitro razprodajo, dvorane se polnijo, nekateri otroci se z njuno pomočjo celo naučijo abecedo. Zato so Repkom naklonjene že vzgojiteljice naših najmlajših v vrtcih. Tudi danes ni bilo nič drugače, saj so ju prek malih zaslonov spremljali tudi v ljubljanskih vrtcih. 

Vse pa sta razveselila z novico, da že pripravljata nadaljevanje knjižne uspešnice. Repki bodo postali malce bolj zreli, z bolj resnimi temami, v njih se bomo spraševali tudi o tem, kaj je izguba prijatelja ali sorodnika in kako se s tem spopasti. Še vedno pa v njunem zabavno-poučnem slogu. 

Jutri bomo v oddaji Jutro na Planetu govorili o porodniškem nasilju in obporodnem sistemu. Kateri postopki se izvajajo brez vednosti para in kako se lahko ženske opolnomočimo? V studiu bomo ustvarjali s čopiči. Skupaj se bomo naučili barvati vaze za dom – morda ideja za ustvarjalni družinski konec tedna. Ne zamudite ob 8. uri na Planetu. 
Jutro na Planetu Planet TV Nimam časa – to je samo izgovor #video Jutro na Planetu Planet TV Kako na vrtu porabiti petkrat manj vode? #video Jutro na Planetu Planet TV Umrl mu je oče, zato trenutno o poroki nerad govori #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin