SiolNET. Planet TV Jutro na Planetu
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jutro na Planetu

"Dajte že odpujsat domov" #video

0,10

termometer

 

V Ljubljani smo obiskali igralca, režiserja, pripovedovalca in vsestranskega umetnika Jurija Součka. Je prejemnik Borštnikovega prstana, leta 2005 je prejel viktorja za življenjsko delo, pred štirimi leti še Ježkovo nagrado – prav tako za življenjsko delo. Lani je postal častni meščan Mestne občine Ljubljana. Obiskala ga je Meta Černe. 

Še kar brez očal in hudomušno razpoložen Jurij Souček še vedno do potankosti obvlada svoj poklic. Doma nas je pričakal s svojo ženo, operno pevko Mileno Morača, in hčerko Hano. 

Za 93-letnika je v zavidljivi formi, predvsem pa zelo dobro oborožen s svojim značilnim humorjem in življenjsko energijo. Sinhroniziral je več kot 150 risank. Spominja se začetkov radia in radijskih iger, ko ni bilo vnaprej posnete baze zvočnih učinkov. "In smo morali vse sami delati," pravi Souček.

Jutro na Planetu | Foto:

Sinhronizacija pa ni bila edina od Součkovih kvalitet, saj je poleg dela na radiu z več kot 600 radijskimi igrami v rokavu, snemal tudi filme ter ustvarjal predstave. Zanimalo nas je, kateri del umetniškega izražanja ga je najbolj zaznamoval. "Mala drama, tam sem najbolj doma," pravi.

Jutro na Planetu Planet TV List papirja, ki voditeljicama pomeni veliko #video

Z življenjsko sopotnico, operno pevko Mileno Morača, imata močno vez, saj ju poleg medsebojne ljubezni druži tudi predanost umetnosti. Spoznala sta se namreč na delovnem mestu.

Na koncu smo se poslovili z njegovim znanim stavkom, ki si ga je za risano serijo izmislil sam. Se ga še spomnite? "Dajte že odpujsat domov."

Ste v januar vstopili polni zagona, da uresničite čim več novoletnih zaobljub? Ste si za enega od ciljev zadali, da postanete bolj fit? Kako začeti, da ne izgubimo motivacije, nam bo povedal naš jutrišnji gost. Vas je že kdaj zamikalo, da bi izvedeli, kdo so bili vaši predniki, kako so živeli? Vse to v oddaji Jutro na Planetu ob 8. uri na Planetu.

  Jutro na Planetu Planet TV To so junaki leta 2022 #video Jutro na Planetu Planet TV Na obisku pri Alfiju Nipiču #video Milijonar Planet TV Godler ni mogel zadrževati smeha: Mogoče malo pazite, kaj govorite #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin