SiolNET. Planet TV Jutro na Planetu
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jutro na Planetu

Bi si upali? Vadba po špartansko, kazen pa ... #video

0,04

termometer

V tokratni oddaji Jutro na Planetu smo se pogovarjali tudi o priljubljenem tekmovanju, ki ga bo ta konec tedna zopet gostila Kranjska Gora. Več o Spartan Race si preberite spodaj ali si oglejte video. 

Ta konec tedna se v Kranjsko Goro vrača svetovni spektakel Spartan Trifecta vikend. V Sloveniji bo nastop na tem dogodku zagotovo predstavljal izziv vsem navdušenim športnikom. Nemalo bo tudi takšnih, ki si bodo želeli osvojiti tri discipline v tako kratkem času. O tem, kako zagnani so tekmovalci, nam je povedala Anja Robavs, kapetanka slovenske Spartan ekipe.

Jutro na Planetu | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona "Ne pretiravajmo, vedno najprej poslušajmo svoje telo," svetuje Anja Robavs. Meni, da se lahko vsak udeleži tekmovanja in pride do konca, "ne da bi šel na zmago, ampak da pride zgolj čez". 
Dirka po Italiji Planet TV Miren dan in brez novih težav na dvanajsti etapi Gira #video
Anja Robavs je nekdanja atletinja, ki je tekla na srednje proge in ima tek v malem prstu. Seveda je to velika prednost posameznika. "Če pa vam že nekaj metrov teka predstavlja oviro, potem boste trpeli, ampak se da." 

 

In zakaj je Spartan Race tako drugačen od drugih oviratlonov? Kapetanka pravi, da zaradi kazenske naloge, saj če ne "opraviš ovire", sledi 30 vojaških poskokov. No, letos pa so se odločili za drugačne vrste kazni, ki so bolj sledljive, in sicer za kazenske kroge, ki jih je treba odteči.  

Kako začeti, kaj so najbolj pogosti komentarji začetnikov, pa si oglejte v zgornjem videu

Jutro na Planetu | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona Kranjska Gora in Planica bosta 20. in 21. maja spet gostili najbolj slovečo svetovno serijo tekov z ovirami. SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kakovostnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spet spopadli tudi svetovni šampioni tekov z ovirami (OCR). 

Teki z ovirami ali obstacle course races (OCR) oz. oviratloni so eden najhitreje rastočih športov na svetu, ki že trkajo na vrata olimpijske družine. Čeprav je SPARTAN že postal tudi profesionalni šport s tekmami po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupino prijateljev. 

Ob različnih zahtevnostih prog − BEAST (21 km plus 30 ovir), ELITE (11,5 km plus 25 ovir) in SPRINT (5 km plus 20 ovir) − SPARTAN TRIFECTO opravi, kdor premaga vse tri razdalje v enem koncu tedna. V različnih zahtevnostnih skupinah lahko vsakdo najde izziv, vse skupaj pa predstavlja predvsem zabavo, premagovanje samega sebe in nepozabno izkušnjo. 

Jutro na Planetu | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

Bodite z nami tudi v ponedeljek. Z urologom bodo govorili o zdravljenju težav s prostato. Izveste tudi, kako si lahko po naravni poti pomagamo pri uroloških težavah. Telovadili pa bomo tokrat z znanim obrazom slovenske estrade, s koreografom in pevcem Sebastianom. Ob 8. uri v oddaji Jutro na Planetu. 
Jutro na Planetu Planet TV To je prva psom prijazna turistična agencija v Sloveniji #video Jutro na Planetu Planet TV To je bilo tako, kot da bi snemali Exatlon #video Jutro na Planetu Planet TV Že veste, kam na izlet za konec tedna? #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin