SiolNET. Planet TV Gasilci
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Štajerci pogumno postavili anteno, ki bo omogočila lažje reševanje #foto

0,01

termometer

Telekom je minuli teden vzpostavil omrežje 5G, ki bo pomembno pripomoglo tudi k razvoju sistema zaščite in reševanja. Ko sekunde štejejo, sta povezanost in dobra komunikacija še toliko bolj pomembni. Tudi gasilci se na tem področju trudijo po svojih močeh.

Gasilci Planet TV Prvi žensko-moški dvoboj v oddaji Gasilci #video

Po Telekomovi vzpostavitvi 5G omrežja so gasilci PGD Leskovec te dni prav tako želeli aktivno prispevati k učinkovitejšemu in lažjemu delovanju sil zaščite in reševanja. Tako kot so zapisali na svojem Facebooku, so zato postavili stolp in anteno na več kot 500 metrov nadmorske višine.

Gasilci Foto: Facebook

Gasilec "na pomoč"

Po obsegu je sistem ZARE največji enotni profesionalni sistem radijskih zvez v državi. Zato ne čudi, da so Leskovčani ponosno sodelovali pri projektu, na vrh pa se je povzpel kar sam predsednik PGD Leskovec Peter Jagarinec. Predsednik društva je sicer zaposlen kot elektromonter, zato mu tudi višina ni tuja. Da so izbrali lokacijo Sv. Avguština, pa tudi ni naključje, saj so tam uspešno izvedli testiranja.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4
Gasilci Planet TV Telekom priskočil na pomoč tudi gasilcem #foto #video

Kaj sploh je sistem ZARE?

V Sloveniji uporabljamo enoten in avtonomen sistem radijskih zvez, na kratko poimenovan ZARE. Za njegovo tehnično brezhibnost in nemoteno delovanje skrbi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Komunikacijska središča sistema so v regijskih centrih za obveščanje, v katerih upravljajo radijski promet in zagotavljajo povezovanje uporabnikov v javne in druge funkcionalne telekomunikacijske sisteme. Sistem zvez ZARE zagotavlja 95-odstotno pokritost terena z radijskim signalom stacionarne repetitorske mreže in 100-odstotno pokritost terena ob uporabi mobilnih repetitorskih postaj. (Vir: Ministrstvo za obrambo).

V petek bodo Leskovčani še bolj ponosni, saj bodo lahko navijali za svoje gasilke na velikem gasilskem izzivu, ki se bodo pomerile v prvem moško-ženskem dvoboju s PGD Dragatuš.

Oddaja Gasilci je na sporedu vsak petek ob 20.uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Marko Potrč za nekaj minut ostal brez vida #video Gasilci Planet TV Popeljal jih je do zmage in tako dobil nov vzdevek #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin