Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
11.37

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Tuje življenje Planet TV Nursel Kose turške serije

Torek, 1. 8. 2017, 11.37

5 let, 6 mesecev

Tuje življenje

Zaradi vloge dobila klofuto na ulici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Ko je igralka Nursel Kose sprejela vlogo v nadaljevanki Tuje življenje, v kateri igrajo sama zvezdniška imena, je bil lik Keriman eden od stranskih. A že po desetih epizodah je postalo jasno, da je Keriman postala najljubša turška negativka.

Mnogo gledalcev ne mara Keriman, pri kateri živi lepotica Gülseren, ki izve, da sta njeno biološko hčerko Cansu zaradi zamenjave v porodnišnici vzgajala bogata Cihan in Dilara, medtem ko je sama vzgajala njuno hčerko Hazal. No, če vprašate Keriman, jo je v resnici vzgajala ona. A življenje za Gülsuren ni bilo vedno lahko, s hčerko je živela v revščini, Keriman pa s svojim prigovarjanjem načne marsikateri živec.

Klofuta zaradi vloge

Igralka Nursel Kose je za svojo komično upodobitev zlobnice, ki veliko preklinja in žali, dobila številne pohvale. Iz glavne negativke, zaradi katere je na ulici dobila celo klofuto, je s svojo prismuknjenostjo in spletkami, ki pogosto neslavno propadejo, kmalu postala eden od najbolj priljubljenih likov v seriji.

Arhitektka med igralkami

Nursel je znana turška igralka, ki je odrasla v Turčiji, pri 17 letih pa se je preselila v Köln k sestri in študirala arhitekturo. Čeprav je študij uspešno dokončala in celo začela kariero v svojem poklicu, se je kmalu odločila vrniti k svoji ljubezni iz otroštva, igri.

 

Pred prepoznavno vlogo v uspešnici Tuje življenje je igrala v mnogo serijah, nastopala pa je tudi v Nemčiji in tako postala prva turška igralka, ki je v tujini igrala v nemščini. Prvi uspeh je prišel s turško-nemško dramo Z druge strani Fatiha Akina, v katerem je prvo prepoznavnejšo vlogo odigrala tudi Nurgül Yesilcay, ki v Tujem življenju igra Gülseren.

Srečna s 16 let mlajšim partnerjem

Zasebno je 47-letna Nursel že deset let v srečnem razmerju s svojim 16 let mlajšim partnerjem, s katerim pa se noče poročiti. "Pomirja me misel, da lahko v najslabši situaciji vsak spakira svoj kovček in odide," pravi in dodaja, da nikoli ni bila ženska, ki bi se dobro vključila v uveljavljene norme. "Svojega dragega kličem mož. Je nemški violinist, ki je zaradi mene prišel v Turčijo in tukaj ustanovil orkester, ki igra sodobno glasbo."

V vsaki hiši je ena Keriman

O svojem liku Keriman pravi, da ji ni nič podoben, saj sama nikoli toliko ne preklinja, a trdi, da smo lahko vsi tako slabi kot Keriman. "Je sama, vdova, težko se vzdržuje, ne zna ljubiti, ne ljubi niti sebe. Sama sebi je največja sovražnica. Žal mi je zanjo, včasih pa se tudi zgodi, da ji dam prav. V vsaki hiši obstaja ena Keriman," je prepričana Nursel.

Nursel in njeno Keriman lahko na Planet TV spremljate od ponedeljka do petka ob 21.10 v nadaljevanki Tuje življenje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne spreglejte