Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 5. 2021,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Robert Downey Jr. Ironman

Sobota, 8. 5. 2021, 8.00

2 leti, 12 mesecev

Z Iron Manom ni šale – en igralec se je bal priti na snemanje, drugi se je skoraj poškodoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Nocoj ob 21.30 bo na Planetu akcijski znanstvenofantastični film Iron Man. V glavnih vlogah nastopajo Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow in Terrence Howard. V nadaljevanju si lahko preberete tri zanimivosti iz zakulisja nastajanja filma.

planet tv
Planet TV Super konec tedna na Planetu

Produkcijska družba je za mnenje vprašala otroke

Produkcijska družba Marvel Studios se poleg snemanja filmov ukvarja tudi s prodajo igrač in drugih izdelkov, vezanih na glavnega junaka filma, ki ga snemajo. V prvotnem načrtu je studio najprej želel posneti film o Stotniku Ameriki, nato pa so dobili materialne pravice tako za snemanje filma o Iron Manu kot filma o Hulku. Vse tri junake so predstavili ciljni skupini otrok in jih prosili, naj jim povedo, kateri jim je najljubši. V priljubljenosti je zmagal Iron Man, ki so ga zato tudi prvega posneli.

Iron Man. | Foto: Iron Man.

Igralca sta na snemanju preizkušla meje svojih zmogljivosti

Terrence Howard je v enem izmed intervjujev razkril, da se je na snemanju skoraj poškodoval, ker ni mogel skriti svoje tekmovalnosti. "Sam tehtam kakšnih 25 kilogramov več kot Robert Downey Jr. Med snemanjem sem telovadil z utežmi in dvigoval 102 kilograma. No, Robert je seveda prišel zraven in dvigoval 106 kilogramov. Ni mi preostalo drugega, kot da sem povečal težo uteži na 111 kilogramov in jih z velikim naporom le dvignil. Tekmovalnost me je s tem skoraj stala poškodbe rame," je priznal Terrence.

Robert Downey Jr. in Terrence Howard v prizoru iz filma. | Foto: Robert Downey Jr. in Terrence Howard v prizoru iz filma.

Robert Downey Jr. je pogosto improviziral

Predvsem Robert Downey Jr. je zelo podpiral idejo vnašanja komičnih prizorov v dramo superheroja. Režiser Jon Favreau je to odobraval, Downeyjev soigralec Jeff Bridges pa ne ravno. Robert in Jon sta začela organizirati snemanje improviziranih prizorov pred snemanjem dejansko napisanega scenarija, nad čimer Jeff ni bil navdušen.

"Mene je bilo teh improvizacij dejansko strah. Rad prihajam na snemanje pripravljen, rad točno vem celoten potek snemanja vnaprej. Ko sem ugotovil, da bo za vse najbolje, da se s tem sprijaznim in se neham pritoževati, se je vse odvilo super. Strah je izginil, posneli pa smo krasen film," je priznal igralec.

Akcijski film Iron Man bo na Planetu nocoj ob 21.30, v nedeljo ob isti uri pa bo na sporedu Stotnik Amerika: Državljanska vojna. 

Exatlon USA
Planet TV V Slovenijo prihaja revolucionarna tekmovalna oddaja
Exatlon
Planet TV Prijavite se v novo sezono Exatlona!
Planet TV
Planet TV Do boljše polovice kar s pomočjo znanosti?
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte