Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2020,
7.37

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Lupita Nyong'o Planet TV

Četrtek, 13. 8. 2020, 7.37

3 leta, 8 mesecev

Filmska premiera na Planet PLUS: Kraljica iz Katwe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Kraljica iz Katwe

V petek si bodo lahko gledalci na Planet PLUS ogledali dramo Kraljica iz Katwe, v kateri igra oskarjevka Lupita Nyong'o. Film bo predvajan premierno na slovenskih televizijah. Konec tedna bo sicer na Planetu minil v znamenju akcije.

Na Planet PLUS bo v petek, 14. avgusta, ob 20. uri na sporedu film Kraljica iz Katwe (Queen of Katwe), biografski film o revni ugandski deklici, katere življenje se spremeni, ko se izkaže, da je nadarjena šahistka. Gre za priredbo knjižne uspešnice avtorja Toma Crothersa iz leta 2012, v glavnih vlogah pa poleg mlade Madine Nalwange igrata tudi oskarjevka Lupita Nyong'o in nominiranec za dva zlata globusa David Oyelowo, ki je v filmu Selma očaral v vlogi Martina Lutherja Kinga. Film je režirala Mira Nair (Monsunska svadba, Semenj ničevosti) in bo predvajan premierno na slovenskih televizijah.

Kraljica iz Katwe | Foto:

Pripoved spremlja Phiono Mutesi (Madina Nalwanga), mednarodno šahovsko senzacijo, ki je kot deklica živela v revnem predelu podeželske Ugande. Pri devetih letih je spoznala Roberta Katendeja (David Oyelowo), begunca in misijonarja, ki revnim otrokom daje upanje v boljše življenje tako, da jih uči igrati šah. S pomočjo Roberta in podpore krajevne skupnosti se Phiona prelevi v eno najbolj obetavnih imen na prizorišču šahovskih tekmovanj in že sanja o tem, da bo postala velemojstrica te igre.

Glavna vloga pripadla 15-letni plesalki brez igralskih izkušenj

Film Kraljica iz Katwe ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,4, Lupita Nyong'o pa je dejala, da jo je scenarij prepričal že po prvih desetih straneh, saj ji je zdel odličen in zanimiv izziv. Tudi Oyelowo je takoj sprejel ponujeno vlogo, medtem ko je bilo iskanje igralke za vlogo mlade Phione malce težje. Na avdicijah, ki so trajale več mesecev, je produkcijska ekipa preizkusila več kot 700 deklet. Takrat 15-letno Madino Nalwango, ki je nazadnje dobila vlogo, pa so našli kar v krajevni plesni skupini.

Kraljica iz Katwe | Foto:

Pester filmski izbor zaokroža tudi konec tedna na Planetu in prinaša predvsem akcijo. V soboto, 15. avgusta, bodo ob 22. uri na sporedu Igre lakote: upor (Hunger Games: Mockingjay – Part 1) z izvrstno Jennifer Lawrence, v nedeljo pa bo ob 20. uri na sporedu kriminalka Zakon ulice (Brooklyn's Finest) z Richardom Gerom, Ethanom Hawkom, Donom Cheadlom in Wesleyjem Snipesom. V filmu se trije policisti s povsem različnimi ozadji znajdejo na isti smrtonosni lokaciji …

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Srečno samski
Planet TV Matej Puc: Iz totalne gneče sem padel v totalen nič
Gasilci
Planet TV Eva Cimbola iskreno: "Tega me je resnično strah!"
Poštar Peška
Planet TV Humorist med dopustom izmučil sodelavca #foto
Ne spreglejte