SiolNET. Novice Zdravje za jutri
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še danes je mogoče oddati vlogo za študentske domove

0,02

termometer

študentski domovi
Foto: Ana Kovač

Danes se izteče rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v prihodnjem šolskem letu. Študentje in dijaki morajo vlogo oddati na spletnem portalu eVŠ. Rok velja tudi za tiste, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku oz. se bodo na študij vpisali v jesenskem roku. Skupno je razpisanih 12.127 mest.

V študijskem letu 2021/22 je skupaj razpisanih 12.127 mest za subvencionirano bivanje študentov, in sicer za sprejem 4.588 in 7.514 za podaljšanje bivanja, 25 mest pa je namenjenih študentom s priznano mednarodno zaščito.

Višina subvencije za bivanje v novem študijskem letu v javnih dijaških, dijaško-študentskih in študentskih domovih znaša 21,50 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov. Cenzus za prejem subvencije je 2.783,30 evra bruto mesečno na družinskega člana.

Pri tem se ne upoštevajo štipendije študenta in drugih družinskih članov, prav tako tudi ne njihovi dohodki, prejeti za delo prek študentskega servisa. Ti sicer ne smejo presegati davčne olajšave za leto 2020 v višini 3.500 evrov.

študentka, študij, fakulteta, šolanje, izobraževanje Novice Lahovnik komentiral poziv študentov, naj se izgubljeno leto študija nadomesti prihodnje leto

Seznam bo objavljen 15. septembra

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen 15. septembra na spletnih straneh študentskih domov, na domači naslov bodo študentje prejeli odločbo, tej bo sledilo še vabilo k vselitvi. Na uvrstitev med drugim vpliva materialni položaj družine študenta, oddaljenost študija od kraja stalnega prebivališča in morebiten težak socialni ali zdravstveni položaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin