SiolNET. Novice Volitve 2018
6,70

termometer

 • Messenger
 • Messenger

To so povratniki, ki se vračajo v državni zbor

6,70

termometer

Zmago Jelinčič Plemeniti
Foto: STA

Po nedeljskih predčasnih parlamentarnih volitvah, na katerih je prepričljivo zmagala SDS, bo državni zbor po slabih štirih letih dobil novo sestavo. Poleg novincev se v hram demokracije vračajo nekateri stari obrazi, ki jih v zadnji sestavi državnega zbora ni bilo, medtem ko se bodo nekateri aktualni poslanci, tudi prvaki strank, morali od poslanskega stolčka posloviti.

Pri SDS, ki je na nedeljskih volitvah dobila 25 mandatov, so bili v državni zbor izvoljeni vsi poslanci iz prejšnje sestave državnega zbora z izjemo Vinka Gorenaka in Ljuba Žnidarja. Gorenak je za poslanca kandidiral v volilnem okraju Celje II v volilni enoti Celje, Žnidar pa v volilnem okraju Žalec I v isti volilni enoti.

Janez Janša SDS Novice Janša bo težko sestavil vlado, mogoča je leva vlada brez DeSUS #video

Po zmagi SDS se v poslanske klopi vračata nekdanja poslanca SDS Zvonko Černač in Alenka Jeraj. Černač je bil za poslanca izvoljen v volilnem okraju Postojna v istoimenski volilni enoti, Jerajeva pa je bila izvoljena v volilnem okraju Ljubljana Vič - Rudnik I v volilni enoti Ljubljana Center.

Alenka Jeraj iz vrst SDS se po štirih letih vrača v poslanske klopi. Alenka Jeraj iz vrst SDS se po štirih letih vrača v poslanske klopi. Foto: STA

Janez Janša SDS Novice Cirman: Možnost ponovnih volitev ni izključena #video

Med povratniki tudi Zmago Jelinčič Plemeniti

Nedeljske volitve je zaznamovala tudi vrnitev SNS v državni zbor. SNS je iz državnega zbora izpadla na predčasnih parlamentarnih volitvah leta 2011, zdaj pa se po NSi kot druga stranka v zgodovini slovenske parlamentarne demokracije po sedmih letih vrača v državni zbor.

Po uspešni vrnitvi stranke se v poslanske klopi vrača tudi dolgoletni predsednik stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. Jelinčič je bil za poslanca izvoljen v volilnem okraju Slovenske Konjice, Ruše v volilni enoti Maribor. 

Med povratniki v poslanske klopi je tudi nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije, nato pa nepovezani poslanec Brane Golubović. Golubović je bil za poslanca izvoljen na listi LMŠ, kandidiral je v volilnem okraju Domžale II v volilni enoti Ljubljana II.

Vroče - mandati Novice SDS močno zmagala, v DZ rekordno število strank, tudi Jelinčič #foto

Bratuškova in Erjavec nista dobila poslanskega mandata

Alenka Bratušek in Karl Erjavec v nedeljo nista dobila novega poslanskega mandata. Alenka Bratušek in Karl Erjavec v nedeljo nista dobila novega poslanskega mandata. Foto: STA

Na drugi strani je med tistimi, ki jih ne bo v novi sestavi državnega zbora, predsednica stranke SAB in nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek. Bratuškova je za poslanko kandidirala v volilnem okraju Kranj I v volilni enoti Kranj. 

Pred vrati hrama demokracije je ostal tudi prvak DeSUS Karl Erjavec. Predsednik stranke upokojencev je za poslanca kandidiral v volilnem okraju Tržič v volilni enoti Kranj. Brez poslanskega mandata je na listi DeSUS ostal tudi Peter Vifan

Janez Janša SDS Novice Tuji mediji: Zmaga protimigrantske opozicije, ki bo težko sestavila vlado #video

Komentarji

26

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha / 04.06.2018. ob 10:26 +11 - 4

  Povratek Zmagoslavka je najboljši pokazatelj, da je slovenska politična scena naredila korak naprej. In tri nazaj.

  +11 - 4
 • klavdiaguzman@gmail.com / 04.06.2018. ob 11:26 +7 - 3

  NAJVECJI SMRAD JE LEVICA MESECNJAK JE IZ MESECA NE OD TU NJEGOVI VOLILCI PRAV TAKO NISO OD TU ,,,VEMO KDO SO,,,,IN SE TO NIMA RAD SLOVENIJE

  +7 - 3
 • Renzvalk / 04.06.2018. ob 13:15 +4 0

  Mogoče pa bomo zdaj druga Svica?????nikol se ne ve😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ZIVELI BOSTE ISTO KOT STE ŽIVELI DOZDAJ!PA JAMRALI,PA ŠTRAJKALI....BUTLI!

  +4 0
delitve: 49
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin