Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
9.30

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

politična sporočila volitve 2018

Torek, 22. 5. 2018, 9.30

5 let, 11 mesecev

Splošna določila – politična sporočila Volitve 2018

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
volitve voli volilni listek | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

S temi pravili TSmedia skladno z Zakonom o volilni kampanji opredeljuje pogoje, obseg in način oglaševanja organizatorjev volilne kampanje na svojem digitalnem kanalu Siol.net.

1. Družba TSmedia, d. o. o., uveljavlja Pravila za oglaševanje v predvolilnem obdobju za predčasne volitve v državni zbor 2018. Oglaševanje je možno zgolj na spletnem portalu Siol.net pod posebnimi pogoji, ki so opisani v nadaljevanju pravil.

2. Oglase v predvolilni kampanji lahko za plačilo naročajo politične stranke oz. organizatorji volilnih kampanj ali pooblaščene agencije za posamezne politične stranke, kandidate oz. liste kandidatov.

3. Politične stranke v oglasih v predvolilni kampanji izražajo svoja mnenja in poglede, ki niso nujno povezani z uradnimi stališči in mnenji družbe TSmedia, d. o. o.

TSmedia, d. o. o., ne prevzema odgovornosti za vsebino v oglasih. Prav tako tudi uredništvo portala Siol.net ne prevzema nikakršne odgovornosti za mnenja in stališča tretjih oseb, izražena na portalu, v okviru rubrike Volitve 2018 v podrubriki ''politična sporočila''.

Oblike oglaševanja

1. Znotraj rubrike Volitve 2018 v podrubriko "politična sporočila", ki je rubrika, namenjena samo PR-sporočilom političnih strank.

2. Sponzorirana oblika/politični oglas je jasno označen kot: (1) plačana objava in kot (2) objava, ki ne predstavlja mnenja uredništva ter (3) naveden je naročnik oglasa.

3. PR-članki se ne izpostavljajo na vstopni strani Siol.net, objavljeni so zgolj in samo v sponzorirani rubriki.

Čas oglaševanja

Prvi oglas bo objavljen po dogovoru, zadnji pa na dan pred dnevom predvolilnega molka.

Naročila

Naročila sprejema oddelek prodaje TSmedia po e-pošti. Vsako naročilo bo evidentirano z datumom in uro sprejema. Naročilo mora biti potrjeno najpozneje v treh dneh z originalno naročilnico.

Naročilo je veljavno, če je poslano najmanj 8 delovnih dni pred prvo objavo.

Naročilnica mora vsebovati naslednje podatke:

• naziv politične stranke oz. organizatorja volilne kampanje,

• točen naslov naročnika,

• številko računa, ki ga politična stranka oz. organizator uporablja za volilno kampanjo (če je naročnik oglaševalska agencija, ta podatek ni potreben),

• davčno številko politične stranke, za katero naročnik naroča oglaševanje,

• izjavo o statusu davčnega zavezanca,

• natančen načrt predvajanja oglasov,

• čitljivo navedbo odgovorne osebe za naročilo z lastnoročnim podpisom odgovorne osebe,

• žig naročnika,

• pooblastilo politične stranke ali organizatorja volilne kampanje v predmetu, ko je naročnik oglaševalska agencija. Za oglaševanje posameznega kandidata je treba k naročilu za objavo oglasov priložiti tudi kopijo potrdila republiške (mestne/občinske) volilne komisije za kandidaturo oz. listo kandidatov.

Pravila oglaševanja

TSmedia bo oglase (in obvestila), ki ne bodo skladni z veljavno slovensko zakonodajo in kodeksi, zavrnila. TSmedia bo skladno z mednarodnimi konvencijami zavrnila tudi objavo vseh oglasov, v katerih bodo nastopali otroci, mlajši od 14 let. TSmedia bo o zavrnitvi naročila obvestila naročnika najpozneje v 24 urah po prejemu naročila oz. po prejemu gradiva, ki naj bi ga objavila.

Ne spreglejte