SiolNET. Novice Volitve 2018
9,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Primc: Odstopamo od volitev. Raje volite SDS.

9,85

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Stranka Glas za otroke in družine, ki jo vodi Aleš Primc, odstopa od državnozborskih volitev v vseh volilnih enotah, nam je potrdil Primc. Volivce poziva, naj volijo SDS ali kakšno drugo pomladno stranko, ki lahko pride v državni zbor.

Sklep o odstopu stranke od volitev, o čemer je prvi poročal Reporter, je v soboto sprejel izvršilni odbor, v torek pa še svet stranke. Kot je pismu članom stranke zapisal predsednik stranke Glas za otroke Aleš Primc, odločitev ni bila soglasna. "Moja odgovornost je, da vas in naših idej ne vodim v kolektivni samomor. Zmaga ali poraz sta najprej v glavi." 

"4. junija moramo imeti čim več zaveznikov"

Janez Janša | Foto: STA Foto: STA Primc je po pisanju Reporterja predlagal, da iz te situacije naredijo zmago: "To ni umik, ampak delo na drugačen način, kot smo mislili, za zmago desnice na volitvah. To je naša dolžnost do volitev, po volitvah pa boj naprej v razmerah, ki jih bomo v teh 12 dneh sooblikovali. Slovenija nas potrebuje, mi pa potrebujemo zaveznike za izvajanje našega programa. Narediti moramo vse, da bomo imeli 4. 6. čim več zaveznikov, če že svojih poslancev ne moremo imeti. Če nam je do skrajnosti zmanjšana možnost, da bi imeli poslance, nam ni treba samim zmanjševati možnosti, da bi imeli zaveznike."

Bi lahko bil Primc minister v Janševi vladi?

Primc je na naše vprašanje, ali se lahko bodoče matere poslovijo od treh tisočakov, ki jih je stranka obljubljala ob rojstvu otroka, odgovoril: "Morda bom pa postal minister za družino in obljubo izpeljal kot minister," je dejal Primc. Zatrjuje, da s prvakom SDS Janezom Janšo nima sklenjenega nobenega dogovora, da ga bo v primeru mandatarstva imenoval za ministra.

Raziskava stranki napovedala nizko podporo

Zadnja javnomnenjska anketa, ki jo je za Siol.net in Planet TV opravil Inštitut Mediana, Združeni desnici Kangler&Primc napoveduje zgolj 0,4 odstotka glasov.

Janez Janša, Marjan Šarec Novice Razlika je manjša, a SDS še vedno močno vodi

Je odločitev padla po posvetovanju z Janšo?

Po Reporterjevih informacijah naj bi se Primc za takšno odločitev posvetoval z Janšo, s katerim se pogosto sestaja. O tej možnosti naj bi se pogovarjal tudi s Francem Kanglerjem, predsednikom programskega sveta Nove ljudske stranke, ki je sooblikovalka koalicije Združena desnica. Ta sicer še ni odločala o "odstopu od volitev in podpori SDS".

Kaj bo s Kanglerjem?

Primc je dejal, da prihodnost Združene desnice še ni znana, saj se mora o njeni usodi odločiti tudi Kangler. "Nisem mu postavil nobenega roka," je sklenil Primc.

Del korespondence, ki jo je članom stranke Glas za otroke in družine pošiljal Aleš Primc in jo je pridobil Reporter:

To ni umik, ampak delo na drugačen način, kot smo mislili, za zmago desnice na volitvah. To je naša dolžnost do volitev, po volitvah pa boj naprej v razmerah, ki jih bomo v teh 12 dneh sooblikovali. Slovenija nas rabi, mi pa rabimo zaveznike za izvajanje našega programa. Narediti moramo vse, da bomo imeli 4. 6. čim več zaveznikov, če že svojih poslancev ne moremo imeti. Če nam je do skrajnosti zmanjšana možnost, da bi imeli poslance, ne rabimo sami zmanjševati možnosti, da bi imeli zaveznike. 4. junij bo en, dva, tri tukaj. Iz tiste perspektive bo vsem današnja odločitev izgledala drugače.

Ponosno glavo pokonci! Gremo samo naprej!

Aleš

Stranka je sicer del koalicije Združena desnica, ki ji je volilna komisija pred tem zavrnila dve kandidatni listi. V kranjski in novomeški volilni enoti je bilo na listo uvrščen premajhen delež žensk. Strankini kandidati so se pritožili na vrhovno in na to še na ustavno sodišče, a so bili zavrnjeni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 114
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin