Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 4. 2018,
13.42

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

7

Natisni članek

DeSUS volitve 2018 Karl Erjavec

Četrtek, 26. 4. 2018, 13.42

5 let, 12 mesecev

Karl Erjavec: Bolj ko me napadajo, bolj uživam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

7

Karl Erjavec | Foto STA

Foto: STA

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na programski konferenci stranke poudaril, da je njihov program usmerjen k ljudem, da jim vrnejo dostojanstvo. Programske prioritete DeSUS so sprejetje zakona o popravi krivic upokojencem, vse pokojnine za polno delovno dobo nad pragom revščine, povišanje vdovskih pokojnin in demografski sklad.

Erjavec je poudaril, da ima DeSUS dober program, ki je naravnan za vse generacije. In ni res, da je to le stranka starejših, saj je njihova najmlajša kandidatka rojena leta 1988, je dejal.

Erjavec za ponovno uvedbo vojaškega roka

Če bo DeSUS v prihodnji vladi, bo predlagal tudi sprejetje zakona o lustraciji vodstev bank. Glede na to, da je za krpanje bančne luknje šlo pet milijard evrov, odgovorni za to luknjo pa se danes nič več ne spomnijo, je treba urediti, da taki ljudje več ne morejo opravljati pomembnih funkcij v državi, je poudaril.

Poleg tega bo DeSUS, če bo v vladi, predlagal samostojno ministrstvo za obrt in podjetništvo ter ponovno uvedbo vojaškega roka.

Opozoril je, da se manipulira z njegovo izjavo izpred desetih let, češ da je obljubil tisoč evrov pokojnine za upokojence. Kot je pojasnil, je takrat dejal, da bi bilo prav, da bi imeli upokojenci za 40 let dela vsaj tisoč evrov pokojnine, za tem mnenjem pa še danes stoji. A očitno si tega ne želi nobena druga stranka, ocenjuje.

"Glede na svojo moč smo storili veliko"

Na očitke nekaterih politikov, da v 20 letih DeSUS ni storil nič, pa je odvrnil, da so veliko storili glede na svojo moč. "V vseh teh letih nismo imeli toliko poslancev, kot jih je osvojila SMC samo v tem mandatu. V tem času smo imeli skupaj devet ministrov. Vmes smo imeli veliko močnih strank z veliko ministri in poslanci, ki pa jih zdaj ni več," je dejal.

Erjavec, ki DeSUS vodi od leta 2005, pravi, da je še vedno iskriv. "Bolj ko me napadajo, bolj uživam v politiki," je dodal.

Ne spreglejte