SiolNET. Novice Volitve 2018
7,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alenka Bratušek še ne ve, ali bo vstopila v vlado

7,14

termometer

Alenka Bratušek. |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Kljub nekaterim javno izraženim zadržkom do manjšinske vlade je danes zaradi doseženega napredka v usklajevanjih protokol o sodelovanju med petorčkom in Levico parafirala tudi Stranka Alenke Bratušek. Končna odločitev o vstopu v vlado in končnem podpisu sporazuma o partnerstvu pa bodo sprejeli na svetu stranke.

V SAB so pojasnili, da so se za parafiranje protokola o sodelovanju odločili, "ker je bil dosežen napredek pri usklajevanju njegove vsebine".

O podpisu partnerskega sporazuma, protokola in resničnem vstopu v manjšinsko vlado Marjana Šarca pa bo odločal svet stranke, ki se bo sestal po odločanju o mandatarski kandidaturi Marjana Šarca v DZ, so ponovili.

Peterček parafiral sporazum z Levico

Peterček strank (LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB) je sicer danes parafiral sporazum o sodelovanju. Po besedah kandidata za mandataraj Marjana Šarca ima zagotovljenih 52 glasov za mandatarsko podporo. Levica ne bo nasprotovala manjšinski vladi, bo pa podprla Dejana Židana za predsednika državnega zbora.

Poslanci SAB so po torkovem izvršnem odboru prispevali podpise pod kandidaturo Šarca za mandatarja, generalni sekretar SAB Jernej Pavlič pa je tedaj dejal, da se v "SAB zelo aktivno pogovarjajo o tem, da ne prispevajo ministrov v vlado Marjana Šarca".

Glede na kadrovski razrez, partnerski sporazum in protokol o sodelovanju bo po Pavličevih napovedih svet stranke odločal, ali je sodelovanje v manjšinski vladi lahko koristno za državo.

Marjan Šarec Luka Mesec Novice Dogovor z Levico dosežen: Šarec bo vodil novo slovensko vlado #video Luka Mesec Levica Novice Preberite, kaj piše v sporazumu med Levico in peterico strank #video Jernej Pavlič Novice "V SAB se aktivno pogovarjamo, da ne bi dali ministrov v Šarčevo vlado" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 143
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin