SiolNET. Novice Svet
1,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zimska pravljica v Egiptu postala turistična atrakcija #foto

1,94

termometer

Port Fouad v Egiptu
Foto: Reuters

Fotografije ljudi, ki se zabavajo v zimski idili, ne bi bile nič nenavadnega, če ne bi bile posnete v Egiptu. Suho in sončno državo na severovzhodu Afrike, ki je v večjem delu prekrita s puščavsko Saharo, namreč le redko doseže deževje, še manjkrat pa sneg.

Kljub temu so na severnem delu Sueškega prekopa razmere na prvi pogled izjemno podobne zimski pravljici. Kraj Port Fouade, kjer pridelujejo sol, je postal prava turistična atrakcija, kamor se zgrinjajo turisti z vseh delov države.

"Slane gore" obiskovalcem ponujajo precej podobne aktivnosti, kot jih ponujajo snežne radosti. Spuščanje z vrha hriba je na družbenih omrežjih postalo viralno, nekateri so celo poskušali smučati, da o kepanju niti ne govorimo.

Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Egiptovski fotograf Mohamed Wardany je za CNN dejal, da so njegove "zimske fotografije" del projekta, s katerim skuša svojo sredozemsko državo predstaviti z drugačne perspektive in osvetliti spregledane turistične znamenitosti. Slane gore ga spominjajo na zasnežene vrhove severnega pola. Čeprav jim primanjkuje nizkih temperatur, zanj niso nič manj osvežujoče. Pravi, da ima sol številne zdravilne učinke, posedanje na njih pa po njegovih trditvah iz telesa prežene negativno energijo.

Obisk turistične atrakcije priporoča pozimi, da se ljudje lažje vživijo v zimske radosti.

Pridelano sol po poročanju Reutersa večinoma izvozijo v države s pravimi zimami, kjer jo uporabijo za posipanje zamrznjenih cest. V tem delu bi lahko govorili tudi o simbolični povezavi z zimo.

Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters Port Fouad v Egiptu Foto: Reuters

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin