SiolNET. Novice Svet
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zgodovinska izjava: MI5 in FBI vzajemno nad Kitajsko

1,79

termometer

kitajska vojska | Peking je prek svojega veleposlaništva v Londonu njune obtožbe zavrnil kot "popolnoma neutemeljene". Kot so zapisali v sporočilu, objavljenem na spletni strani kitajskega veleposlaništva v Veliki Britaniji, s temi obtožbami širijo vse vrste laži o Kitajski, da bi "očrnili kitajski politični sistem, povečali protikitajsko razpoloženje in njeno izključitev ter preusmerili pozornost javnosti s ciljem prikriti lastno sramotno delovanje". | Foto: Guliverimage
Peking je prek svojega veleposlaništva v Londonu njune obtožbe zavrnil kot "popolnoma neutemeljene". Kot so zapisali v sporočilu, objavljenem na spletni strani kitajskega veleposlaništva v Veliki Britaniji, s temi obtožbami širijo vse vrste laži o Kitajski, da bi "očrnili kitajski politični sistem, povečali protikitajsko razpoloženje in njeno izključitev ter preusmerili pozornost javnosti s ciljem prikriti lastno sramotno delovanje". Foto: Guliverimage

Vodji britanske in ameriške obveščevalne agencije MI5 in FBI sta opozorila na povečanje obsega kitajskega gospodarskega vohunjenja na Zahodu. V redkem skupnem nastopu v sredo v Londonu sta Kitajsko označila za veliko grožnjo za gospodarstvo in nacionalno varnost obeh držav kot tudi zaveznikov. V Pekingu so te obtožbe zavrnili kot neutemeljene.

Direktor ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Christopher Wray je dejal, da je Kitajska "največja dolgoročna grožnja" gospodarski in nacionalni varnosti Zahoda.

Glavni direktor britanske obveščevalne agencije MI5 Ken McCallum je dejal, da je njegova agencija v zadnjih treh letih več kot podvojila svoje delovanje, povezano s Kitajsko, in da ga bo znova podvojila. MI5 zdaj izvaja sedemkrat več preiskav, povezanih z dejavnostmi kitajske komunistične partije, kot leta 2018, je pojasnil po poročanju britanskega BBC.

Ujguri Novice Dokumenti: Tako Kitajci pobijajo, mučijo in zatirajo

Peking: Obtožbe so popolnoma neutemeljene

Vodji MI5 in FBI sta v redkem skupnem nastopu spregovorila predstavnikom poslovnega sveta na sedežu britanske obveščevalne službe v Londonu. Strinjala sta se, da je grožnja kitajskih vohunov v obeh državah velika in se še povečuje. Poslovneže sta pozvala, naj bodo pazljivi in poročajo o morebitnih grožnjah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Peking je prek svojega veleposlaništva v Londonu njune obtožbe zavrnil kot "popolnoma neutemeljene". Kot so zapisali v sporočilu, objavljenem na spletni strani kitajskega veleposlaništva v Veliki Britaniji, s temi obtožbami širijo vse vrste laži o Kitajski, da bi "očrnili kitajski politični sistem, povečali protikitajsko razpoloženje in njeno izključitev ter preusmerili pozornost javnosti s ciljem prikriti lastno sramotno delovanje", še navaja AFP.

kitajski obrambni minister Wei Fenghe Novice Kitajska: Če se bo zgodilo to, smo brez oklevanja pripravljeni začeti vojno Kitajska. Vojaška parada. Novice So to glavni razlogi, da Kitajska ne bo mogla zavladati svetu? kitajska vojska Novice Kitajska skrivaj gradi vojaško oporišče v tujini. Informacije o tem zanika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin