Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 6. 2023,
13.00

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Sarajevo Maribor rojstvo iskalna akcija sestra

Petek, 9. 6. 2023, 13.00

10 mesecev, 2 tedna

Ženska išče sestro dvojčico, za katero sumi, da ob rojstvu v Mariboru ni umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

"Iščem svojo sestro dvojčico," je na svojem profilu na Facebooku objavila Mirjana Kolarič, ki ima občutek, da je njena sestra, ki naj bi ob rojstvu v Mariboru umrla, še vedno živa. Trupla sestrice starša nikoli nista videla, še piše. Z objavo svojih fotografij prosi, naj se ji oglasijo ženske, ki so ji morda podobne.

Deklici dvojčici sta se rodili 31. maja 1976 v Mariboru. Mirjana je preživela, sestrica, kot so po porodu povedali mami, ne. Umrla naj bi, ker sta bili novorojenčici nedonošeni. 

"Ženska, ki je bila takrat v sobi, je slišala, da otrok joka. Želje mame in očeta, da bi videla otrokovo truplo, niso uresničili, niti niso dovolili, da bi dojenčka pokopali," med drugim piše v objavi na družbenem omrežju.

Vedno prisoten občutek, da je živa

Mirjana še pravi, da jo je občasno spremljal nek čuden občutek, da je sestra še vedno nekje živa. Ko je o tem vprašala mamo, ji je ta v solzah odvrnila, da ima sama tak občutek že ves čas, a tega nikoli ni upala povedati nikomur. 

"Ob teh besedah mi je takrat prvič zaledenela kri, potem še drugič, ko sem ugotovila, da v matični knjigi rojstev ob meni ni vpisane sestre dvojčice. Tretjič me je zmrazilo, ko sem videla zapestnico, ki jo dobiš ob rojstvu in jo mama še vedno hrani," je še zapisala.

Čeprav podrobnosti o tem ne navaja, jo je sled pripeljala v Sarajevo. V objavi še prosi, naj ljudje pozorno pogledajo njene fotografije. "Morda mi je kakšna ženska podobna. Vse prijatelje tukaj prosim, naj delijo to objavo po vseh državah nekdanje Jugoslavije," je objavila.  

Za pojasnila, ali imajo kakršnekoli podatke v zvezi s tem, smo se obrnili na Univerzitetni klinični center Maribor. Informacije bomo objavili, takoj ko jih prejmemo. 
Meta, Amber, pogrešani otrok
Novice Kako družbena omrežja lahko (še bolj) pomagajo pri iskanju pogrešanih otrok
Ne spreglejte