Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2020,
7.49

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Natisni članek

otroci ugrabitev Indija

Petek, 31. 1. 2020, 7.49

4 leta, 2 meseca

Želel se je maščevati sosedom in 10 ur zadrževal 20 otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Indijca, ki je v četrtek za svojo enoletno hčerko organiziral lažno rojstnodnevno zabavo, nato pa 20 otrok vzel za svoje talce, je indijska policija po desetih urah prepričevanja ustrelila. Šlo naj bi za Subhasha Bathama, ki je bil obtožen umora, a izpuščen proti plačilu varščine. Sosedje, prebivalci mesta Farrukhbad v severnoindijski državi Uttar Pradesh, so po dogodku do smrti pretepli njegovo ženo.

Lokalni mediji poročajo, da gre za Subhasha Bathama, ki je bil obtožen umora, prebivalci mesta Farrukhbad v severnoindijski državi Uttar Pradesh pa naj bi kasneje do smrti pretepli njegovo ženo. Batham naj bi bil na prostosti zaradi plačila varščine, poroča BBC.

Otroke je zadrževal 10 ur, ves ta čas pa se je policija z njim pogajala. Ker so bili vsi njihovi poizkusi, da bi ga pregovorili, neuspešni, so poklicali specialno enoto. Nazadnje so s silo vdrli v prostor, moški pa je bil v streljanju ubit.

Vsi otroci, stari med šestimi meseci in 15 leti, so bili prepeljani na varno. Lokalni mediji poročajo, da so prebivalci noč preživeli v velikem strahu, saj so bili vsi zelo zaskrbljeni zaradi otrok.

Washington letališče
Novice Indijec poskušal vstopiti v ZDA s ponarejenim slovenskim potnim listom

Po sedmih urah izpustil le eno deklico

Batham naj bi otroke iz vasi povabil na rojstnodnevno zabavo za svojo hčerko, nato pa je vse, vključno s sedanjo ženo in hčerko, v stavbi zadržal kot talce. Verjel naj bi, da so tamkajšnji lokalni prebivalci odgovorni za njegovo aretacijo v primeru umora in naj bi se jim na ta način želel maščevati.

Po sedmih urah je izpustil le eno šestletno deklico, ki jo je sosedu podal z balkona. Ko so sosedje poklicali policijo, je ob njihovem prihodu začel streljati iz hiše.

Za napad nanj so se odločili, ker je uporabljal strelsko orožje in ob tem grozil tudi z bombo. Med streljanjem so bili ranjeni tudi njegova žena, dva policista in še ena oseba.

Protesti v Indiji
Novice V spopadih na protestih v Indiji ubitih več ljudi
Ne spreglejte