SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravstveno stanje Jovanke Broz se je hitro poslabšalo

3

termometer

Zdravstveno stanje Jovanke Broz, vdove nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, se je zelo hitro poslabšalo. Jovanka naj ne bi bila v dovolj dobrem stanju za zdravljenje na domu.

Kot poroča srbski časnik Blic, ki se sklicuje na navedbe Žarka Jokanovića, ki piše knjigo o nekdanji prvi dami in ki jo v bolnišnici tudi redno obiskuje, se tudi Jovanka sama v zdravstvenem stanju, v kakršnem je, ne želi vrniti iz bolnišnice.

Jokanović jo redno obiskuje vse od 23. avgusta, ko je dehidrirana in v polzavestnem stanju pristala na urgentnem oddelku beograjske bolnišnice. Kmalu po prihodu so ji diagnosticirali raka, bila pa je tudi v izredno slabem stanju s slabo krvno sliko, preležaninami in z rano neznanega izvora na prsnem košu.

Sprva je kazalo, da se ji stanje izboljšuje "Ves čas je pri zavesti, pogovarja se z zdravnikom, vendar njeno zdravstveno stanje ni niti približno takšno, da bi jo premestili v domačo oskrbo," je med drugim dejal Jokanović.

Vse do nedavnega je sicer kazalo, da se ji zdravstveno stanje dnevno izboljšuje, vendar pa je po nekaterih navedbah stanje kljub vsemu precej bolj resno, saj naj bi se ji kožni tumor, ki je bil dolgo časa nezdravljen, medtem že razširil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin