SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ZDA varčujejo tako, da iz zapora izpuščajo nezakonite priseljence

2

termometer

Ameriška služba za priseljevanje in carine (ICE) je sporočila, da so zaradi varčevanja iz zaporov izpustili več sto nezakonitih priseljencev.

ICE je pojasnila, da so zaprte izpustili, ker po petku, ko stopijo v veljavo avtomatični proračunski varčevalni ukrepi, ne bo več denarja, da bi jih lahko varovali in skrbeli zanje. Na sporočilo so se nemudoma odzvali republikanci in Obamo obtožili, da izvaja nedopusten pritisk nanje, da popustijo in sprejmejo kompromis proti krčenju proračunske porabe.

Predsednik ZDA ni sodeloval pri tej odločitvi Tiskovni predstavnik Bele hiše Jay Carney je zagotovil, da predsednik ZDA Barack Obama pri tej odločitvi ni sodeloval. Dodal pa, da gre za logično posledico nezanesljivosti okrog varčevalnih ukrepov.

ICE je iz zaporov za nezakonite priseljence, ki jih je po ZDA 250, izpustila več sto ljudi. Carney je poudaril, da gre za ljudi, ki ne predstavljajo tveganja za varnost, saj niso kršili drugih zakonov razen imigracijskih.

Za enega zapornika zapravijo 165 dolarjev na dan Preživljanje enega zapornika stane zvezni proračun 165 dolarjev na dan. Ker gre večinoma za nenevarne ljudi, ki si niso mogli privoščiti varščine, da na izgon počakajo na prostosti, so jih zdaj pač izpustili brez varščine, čeprav bodo morali redno sporočati, kje se nahajajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin