SiolNET. Novice Svet
2,72

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zaradi spora med državama se je ustavil uvoz piva

2,72

termometer

pivo
Foto: Getty Images

Izvoz japonskega piva v Južno Korejo se je prejšnji mesec skoraj popolnoma ustavil zaradi potrošniškega bojkota japonskih proizvodov, ki je posledica trgovinskega spora med državama. Japonska podjetja so avgusta v Južno Korejo izvozila za 223 tisoč dolarjev piva, kar je 97 odstotkov manj kot avgusta lani, ko ga so izvozili za 7,57 milijona dolarjev

Japonsko pivo je bilo dolgo časa zelo priljubljeno med prebivalci Južne Koreje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prejšnji mesec pa so japonska piva padla šele na 13. mesto med uvoženimi pivi, za tistimi s Kitajske, Nizozemske in Belgije.

Japonska vlada je avgusta Južno Korejo črtala z "bele liste" zaupanja vrednih trgovinskih partnerjev in tako še zaostrila spor, ki je med državama v zadnjem obdobju izbruhnil zaradi prisilne delovne sile med drugo svetovno vojno.

Spor zaradi odškodnine korejskim žrtvam

Južnokorejski predsednik Moon Jae-in je odločitev Japonske označil za lahkomiselno, Seul pa se je odzval z enakim protiukrepom. Posledično je občutno upadel tudi uvoz japonskih avtomobilov v Južno Korejo.

Spor med državama je izbruhnil potem, ko je južnokorejsko sodišče japonskim podjetjem, ki so se med drugo svetovno vojno posluževala prisilne delovne sile, naložilo plačilo odškodnine korejskim žrtvam.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Cene / 21.09.2019. ob 14:11 +4 0

  Če bi ves svet bojkotiral japonske proizvode, ker pobijajo kite in delfine, bi hitro nehali.

  +4 0
 • kurili / 21.09.2019. ob 12:19 +6 - 2

  To je zavednost ne pa mi ko kljub temu da nas hrvati goljufajo še vedno kupujemo njihovo in letamo na morje

  +6 - 2
 • slomevzha1 / 22.09.2019. ob 08:58 0 - 1

  Tudi evropske države bi morale prisiliti Nemčijo v plačilo vojnih reparacij za škodo in žrtve, ki jih je povzročila v Drugi svetovni vojni. Če tega plačila ni bila sposobna neposredno po vojni, sedaj je v zadosti dobrem ekonomskem položaju, da to moralno obveznost izpolni. Tako veliki zločini ne bi smeli nikoli zastarati. Dajanje potuhe Nemčiji jo lahko opogumi, da povzroči še novo svetovno vojno ali se obnaša, kakor da se nič ni zgodilo.

  0 - 1
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin